ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
29° Λευκωσία,
04 Αυγούστου, 2021
sport fm - listen live

«Χρυσά» διαβατήρια: Επέλεξε το δικαίωμα της σιωπής ο Συλλούρης

Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ο παραιτηθείς Πρόεδρος της Βουλής

Χωρίς να απαντήσει σε καμιά ερώτηση, που του υποβλήθηκε από την Ερευνητική Επιτροπή των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η κατάθεση του τέως Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη.

Ο κ. Συλλούρης, ο οποίος βρέθηκε στις 14:30 ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, διάβασε μία γραπτή δήλωση και ακολούθως ανέφερε ότι δεν θα απαντήσει σε καμία ερώτηση, λέγοντας ότι θα ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμα του της σιωπής.

Όπως είπε ο κ. Συλλούρης, δεδομένου ότι δεν έχει καμία ενημέρωση, σχετικά με την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών σε σχέση με την παράνομη βιντεογράφησή του από το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera, στις 30 Οκτωβρίου του 2020, είναι αναγκασμένος ενώπιον της Επιτροπής να ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμα του της σιωπής, με βάση τη συμβουλή του δικηγόρου του.

«Αυτή θα είναι η απάντησή μου σε όλες τις ερωτήσεις, που προτίθεστε να μου υποβάλλεται», είπε.

Διευκρίνισε ότι η εν λόγω στάση του, η οποία όπως ανέφερε, «είναι απόλυτα θεμιτή και νόμιμη με βάση το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, υιοθετείται εξ ανάγκης και μετά λύπης μου, πλην όμως δεδομένης της μη διάπραξης από πλευρά μου οποιουδήποτε αδικήματος, είμαι αναγκασμένος να τηρήσω τη στάση αυτή, ώστε να προστατεύσω κατά το καλύτερο και ενδεδειγμένο τρόπο τα νομικά μου δικαιώματα».

Ενώπιον της Ερευνητικής ο Χ. Τζιοβάνης - Τηρεί στάση σιωπής

Στην Ερευνητική Επιτροπή των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών καταθέτει ο παραιτηθείς βουλευτής Αμμοχώστου Χρίστος Τζιοβάνης.

Ο Χ. Τζιοβάνης παρουσιαζόταν στο επίμαχο βίντεο του Al Jazeera για τις πολιτογραφήσεις και παραιτήθηκε από τη βουλευτική έδρα, μετά την προβολή του βίντεο.

Live η κατάθεση:

- Σιωπή και από Τζιοβάνι στην Ερευνητική για Πολιτογραφήσεις

- Ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ και διευθύνων σύμβουλος της Giovani Group, Χριστάκης Τζιοβάνι, επιθυμεί να ασκήσει το συνταγματικό «δικαίωμα της σιωπής».

- Όπως είπε ενώπιον της αιθούσης, 1 και μόνο αίτηση για πολιτογράφηση ξένου επενδυτή έχει προχωρήσει το γραφείο Giovani Group και δεν έχει γίνει καμία παρανομία ή παρατυπία σε αυτή την περίπτωση. Ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, ανάφερε πως, επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του, ενώ παράλληλα σημείωσε πως το επίμαχο βίντεο του Al Jazeera είναι επεξεργασμένο και μονταρισμένο με επιλεκτικές αναφορές για να πληγεί η εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με το πρόγραμμα.

- Εντούτοις, ο κ. Νικολάτος προχώρησε σε κάποιες ερωτήσεις, αλλά ο κ. Τζιοβάνι κράτησε τη «στάση της σιωπής» για να προστατεύσει όπως είπε, δια του δικηγόρου του, τα νομικά του δικαιώματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση