ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Show Ερντογάν... μέρος δεύτερο - Η παρέλαση της ντροπής

«Άνοιγμα» μέρος της Αμμοχώστου ανακοίνωσε ο Τατάρ

24news team

Στα κατεχόμενα βρίσκεται από χθες ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τις ντροπιαστικές εκδηλώσεις της 20ης Ιουλίου.

Πριν την αναχώρηση του από την Τουρκία, σε προκλητικές δηλώσεις του τόνισε ότι: «Είμαστε υπέρ της λύσης δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών. Γιατί εμείς περάσαμε 40 – 50 χρόνια με τα λόγια τους και δεν μπορέσαμε να έχουν κανένα αποτέλεσμα. Πλέον αυτή η εποχή τέλειωσε, έκλεισε».

Το ψευδοκράτος άρχισε τους ντροπιαστικούς - «εορτασμούς» στην κατεχόμενη Λευκωσία. Στους «εορτασμούς» παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας και ο τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.


Ποια περιοχή του Βαρωσιού «ανοίγει»


Ο Ερντογάν εγκαινιάζει ένα στρατιωτικό μουσείο-καράβι σε παραλία της Κερύνειας, όπου ξεκίνησε η τουρκική εισβολή το 1974. Στην τελετή λαμβάνουν μέρος υψηλόβαθμοι Τούρκοι στρατηγοί.

 

Η άρση του στρατιωτικού καθεστώτος σε τμήμα της περίκλειστης

Στα πλαίσια των ομιλιών για τους «εορτασμούς» της εισβολής», ανακοινώθηκε το νέο στάδιο του ανοίγματος της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου υπό τ/κ διοίκηση. Ο κ. Τατάρ ανακοίνωσε ότι ακολουθεί η άρση του στρατιωτικού καθεστώτος ενός τμήματος της πόλης. Ο ίδιος ανέφερε ένα ποσοστό της τάξης του 3,5%. Με την τροποποίηση του καθεστώτος αυτού του τμήματος της πόλης, ανοίγει ο δρόμος για την ενεργή εμπλοκή της «Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας» στο όλο εγχείρημα. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας χαιρέτισε την νέα απόφαση της τ/κ ηγεσίας.

«Στην Κύπρο υπάρχουν δυο λαοί, δυο κυρίαρχα κράτη»

«Η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να σπαταλήσει άλλα 50 χρόνια στο Κυπριακό. Επιπρόσθετα, η τουρκική πλευρά προσεγγίζει ως ρεαλιστική πρόταση την ιδέα των δυο κρατών». δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Στην Κύπρο υπάρχουν δυο λαοί, δυο κυρίαρχα κράτη» ανέφερε στην προκλητική του ομιλία ο Ερντογάν. Με την νέα απόφαση - την άρση του στρατιωτικού καθεστώτος ενός τμήματος της κλειστής πόλης, σύμφωνα με τον Ερντογάν στο Βαρώσι ξεκινά μια νέα περίοδος. 

Ο κ. Τατάρ κατά την ομιλία του, επανέλαβε την γνωστή ρητορική της τ/κ ηγεσίας για το όλο ζήτημα και ανακοίνωσε ότι ακολουθεί η άρση του στρατιωτικού καθεστώτος του Βαρωσιού. Με αυτόν τον τρόπο, θα ανοίξει ο τρόπος για την ενεργή εμπλοκή της Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας στο όλο ζήτημα. Στο ζήτημα του φυσικού αερίου, ο κ. Τατάρ επανέλαβε ότι η σχετική τουρκική πρόταση εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις από το ξενοδοχείο Concorde στο κατεχόμενο Κιόνελι, στις 13:30.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας, αναφέρθηκε και σε νέες επενδύσεις στα κατεχόμενα ενώ χαρακτήρισε το Κυπριακό ως μια «μεγάλη εθνική υπόθεση της Τουρκίας».

Σημειώνεται πως ανακοίνωσε την έναρξη του έργου της οικοδόμησης του νέου «προεδρικού μεγάρου» στον κατεχόμενο Άγιο Δομέτιο. Δίπλα στο νέο «προεδρικό» θα δημιουργηθεί ένας «κήπος του λαού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση