ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με χαμόγελα ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Βασιλιά Κάρολου

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Κάρολο Γ΄

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον βασιλιά Κάρολο Γ' στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Η συνάντηση, στην οποία ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, διεξήχθη σε θερμό κλίμα.

Κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο κατόπιν πρόσκλησης του τότε διαδόχου του βρετανικού θρόνου την έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία και είχε ξεναγηθεί στο ιστορικό κτίριο και το κτήμα.

Μάλιστα, στο επίκεντρο της συγκεκριμένης συνάντησης είχε βρεθεί η ολιστική στρατηγική, που είχε εφαρμόσει το Ίδρυμα του Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης και του κτήματος, που το περιβάλλει, για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και άλλων δράσεων, καθώς και την ανάδειξη του κτήματος σε "πράσινο" τοπόσημο, ανοικτό στους πολίτες καθ όλη την διάρκεια του χρόνου και το οποίο προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Εκείνη η συνάντηση είχε επικεντρωθεί στα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Τατοΐου, για την οποία ο Κάρολος είχε εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον.

Ομιλία στο London School of Economics

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται και η ομιλία του πρωθυπουργού στο London School of Economics, το απόγευμα της Δευτέρας, με αφορμή την επέτειο των 25 ετών από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.

Προσκεκλημένος του καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου, Κέβιν Φέδερστοουν (Kevin Featherstone), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, για τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη, για τις μεταρρυθμίσεις, που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, τις προκλήσεις καθ οδόν προς τις εκλογές, τη θέση της χώρας σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον και μία "δύσκολη" περιοχή, αλλά και για το όραμά του εν όψει της διεκδίκησης της νέας κυβερνητικής θητείας.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση