ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε συνέδριο όπου ανέμιζε η σημαία του ψευδοκράτους ο Σερντάρ Ντενκτάς

Μετέβη σε συνέδριο του Τουρανικού Ιδρύματος

ΚΥΠΕ

Στην Ουγγαρία μετέβη ο Σερντάρ Ντενκτάς ως καλεσμένος του Τουρανικού Ιδρύματος και για να πραγματοποιήσει επαφές στη χώρα. Μάλιστα, παρευρέθηκε σε συνέδριο όπου ανέμιζε η σημαία του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η τ/κ εφημερίδα Güneş στο χθεσινό της φύλλο, κάτω από τον τίτλο «Η σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου κυμάτισε στους ουγγρικούς ουρανούς», γράφει ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς και ο γιος του, Ραούφ Ντενκτάς, μετέβησαν στην πόλη Μπουγκάτς (Bugac) μετά τις επαφές τους στη Βουδαπέστη, για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Ουγγρο-Τουρανικού Συνεδρίου. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι θεατές επευφήμησαν τη σημαία του ψευδοκράτους όταν πέρασε από μπροστά τους και ότι ο Ντενκτάς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν είδε τη σημαία να κυματίζει στους ουρανούς της Ουγγαρίας μαζί με εκείνες των άλλων τουρκικών φυλών.

Καταληκτικά, το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τουράν της Ουγγαρίας και ιδρυτής του Τουρανικού Συνεδρίου, Άντρας Μπίρο (Andras Biro) ευχαρίστησε τον Ντενκτάς για την παρουσία του και δήλωσε ότι η Κύπρος είναι η «κόρη οφθαλμού» του τουρκικού κόσμου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η τ/κ εφημερίδα Vatan στο χθεσινό της φύλλο γράφει ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς χαρακτήρισε «ανθρωπιστική και όχι πολιτική ντροπή» τη μη πρόσκληση των Τουρκοκυπρίων στους Αγώνες Ισλαμικής Αλληλεγγύης. «Η Κύπρος είναι μουσουλμανική και δεν θεωρείται μουσουλμανική, η Κύπρος είναι τουρκική και δεν θεωρείται τουρκική», υποστήριξε.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς παραχώρησε επίσης συνέντευξη στον Τύπο για την πρώτη ημέρα του τουρανικού συνεδρίου, στο πλαίσιο της οποίας δήλωσε ότι η έννοια του «τουρκισμού» και επομένως του τουρανισμού, άρχισε να διατυπώνεται αρχικά στην Κύπρο το 1878 και μετέπειτα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1909.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον καθηγητή, Δρα Ιλιας Τόπσακαλ, αντιπρύτανη και μέλος του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, ο Ντενκτάς υποστήριξε ότι το Κυπριακό δεν αποτελεί μόνο πολιτικό, αλλά και ακαδημαϊκό ζήτημα. Εξέφρασε την άποψη ότι με τις ακαδημαϊκές μελέτες μπορεί να αποκαλυφθούν οι ιστορικές πραγματικότητες και να διαφωτιστεί το μέλλον της Κύπρου. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η παγκόσμια συγκυρία πρέπει να είναι έτοιμη για το ψευδοκράτος.   

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X