ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε φιάσκο εξελίσσονται οι εξαγγελίες Αναστασιάδη για μέτρα κατά της διαφθοράς

Η Αρχή πάταξης κατά της διαφθοράς μπαίνει στο ράφι

Στέλιος Ξιουρής

Σπασμένο φαίνεται να είναι το δόρυ του Προέδρου της Δημοκρατίας που προοριζόταν για πάταξη της διαφθοράς, αφού η συζήτηση περί της σύστασης Ανεξάρτητης Αρχής κατά της διαφθοράς εξελίσσεται σε φιάσκο.

Χαρακτηριστική προς τούτο και η αναφορά του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ότι «ούτε η επόμενη Βουλή δεν θα καταφέρει να ψηφίσει το νομοσχέδιο. Για κάθε γραμμή του νομοσχεδίου θα θέλουμε και μια συνεδρία». Όπως διαφάνηκε το νομοσχέδιο χρειάζεται εκ νέου επανεγγραφή, αφού όλοι διαφωνούν με όλα και κυρίως στο θέμα της σύστασης Αρχής πάταξης κατά της διαφθοράς.

Άνευ περιεχομένου λοιπόν και η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, αφού όλοι οι παρευρεθέντες πολιτειακοί αξιωματούχοι του κράτους, εξέφρασαν διαφωνίες και επιφυλάξεις για το σχετικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, αφού το θεωρούν ανεφάρμοστο. Προφανώς για το νομοσχέδιο δεν υπήρξε εκ των προτέρων διαβούλευση με τους άλλους κρατικούς φορείς και καλείται πλέον η Υπουργός Δικαιοσύνης- Δημόσιας Τάξης ΕΜΙΛΥ ΓΙΟΛΙΤΗ, να ξεκινήσει νέο κύκλο συναντήσεων ώστε να γεφυρωθούν οι όποιες διαφορές.

Φυσικά την ευκαιρία άδραξε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ που επισήμανε ότι το περιβόητο-πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και χρειάζεται εκ βάθρων αλλαγές. Ο κ. Δαμιανού τόνισε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έκανε το καθήκον του και χρειάζεται αρκετή δουλειά προς ψήφιση του νομοθετήματος.

Δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στον ΑΝΤ1 Ελλάδας , αναφέροντας ότι αν και επί ημερών του η διαφθορά- διαπλοκή εκτοξεύτηκε στα ύψη και η Κύπρος κατρακύλησε στο βούρκο, ο ίδιος καταλογίζει ευθύνες στην αντιπολίτευση ότι τον κρίνει αναίτια.

Σημειώνεται ότι η σημερινή μέρα πέραν από την εορτή της Αγίας Άννας τιμάται και ως μέρα κατά της διαφθοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X