ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε διαβουλεύσεις η ΚΔ με Ρωσία για παροχή προξενικών υπηρεσιών στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε σχετική διερεύνηση στη Λευκωσία, αλλά και σε επίπεδο Πρεσβείας μας στη Μόσχα

ΚΥΠΕ

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρισκόταν και βρίσκεται σε διαβούλευση με τη Ρωσική Ομοσπονδία σε σχέση με το θέμα της ενδεχόμενης ρωσικής παρουσίας στα κατεχόμενα για παροχή προξενικής αρωγής προς εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης αυτού του ενδεχομένου, κατά τρόπο που να συνάδει με τις αρχές της διεθνούς νομιμότητας και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το Υπουργείο έχει εις γνώση του τα δημοσιεύματα τα οποία αφορούν ενδεχόμενη ρωσική παρουσία, υπό την μορφή προσωρινών διευθετήσεων, για διευκόλυνση προξενικής αρωγής σε Ρώσους υπηκόους που διαμένουν παράνομα στα κατεχόμενα, σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών.

Εντός αυτού του πλαισίου, το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει επίσης τη σημερινή διευκρινιστική ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας στη Λευκωσία.

Υπό το φως των ανωτέρω, το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε σχετική διερεύνηση στη Λευκωσία, αλλά και σε επίπεδο Πρεσβείας μας στη Μόσχα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

"Η Κυπριακή Δημοκρατία βρισκόταν και βρίσκεται σε διαβούλευση με τη Ρωσική Ομοσπονδία προς εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης αυτού του ενδεχομένου, κατά τρόπο που να συνάδει με τις αρχές της διεθνούς νομιμότητας και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X