ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαββίδης για Αναστασιάδη: «Μας συνδέει φιλία 40 χρόνων»

Όλα όσα δήλωσε

ΚΥΠΕ

«Είναι δεδομένος ο σεβασμός που έχουμε προς την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Ημερίδας Διοικητικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε ερώτηση σχετικά με τη διερεύνηση που ξεκίνησε από την Αρχή Κατά της Διαφθοράς σε σχέση με τις αναφορές σε βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη για τη διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη

«Όσον αφορά τις σχέσεις μου με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πιστεύω ότι το έντιμο και το σωστό θα ήταν αυτό και το οποίο έκανα, να μην αποκρύψω σε οποιονδήποτε την προσωπική σχέση φιλίας που μας συνδέει εδώ και 40 χρόνια», συνέχισε ο Γενικός Εισαγγελέας.

«Από εκεί και πέρα, αν και εφόσον δημιουργηθούν οποιεσδήποτε συνθήκες οι οποίες θα κληθεί η Νομική Υπηρεσία να πάρει αποφάσεις, ξέρετε πολύ καλά ότι υπάρχουν οι τρόποι για να λυθούν οι οποιεσδήποτε σχέσεις, ή συγκρούσεις», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν θα εξαιρεθεί από την όποια διαδικασία, δε θέλησε να πάρει θέση στο παρόν στάδιο και επανέλαβε ότι έπραξε το σωστό με το να μην αποκρύψει την προσωπική του σχέση με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Επίσης, σε ερώτηση σχετικά με την ποινική δίωξη κατά Κατσουνωτού, είπε ότι δε θα ήθελε να τοποθετηθεί δημόσια. «Υπάρχει επικοινωνία του γραφείου μου με την ανεξάρτητη αρχή και δεν θέλω να αποκαλύψω οτιδήποτε για την επικοινωνία αυτή», είπε και παρέπεμψε στην Αρχή για ενημέρωση.

Σε ερώτηση αν η έλλειψη ενημέρωσης επιβεβαιώνει όσους κάνουν λόγο για συσκότιση γύρω από αποφάσεις της Νομικής Υπηρεσίας, ο κ. Σαββίδης είπε ότι κάποια στιγμή η απόφαση θα γίνει γνωστή και δημόσια. «Παρά το ότι πολλοί μας κατηγορούν ότι περιοριζόμαστε στο να λέμε τις αποφάσεις μας χωρίς να τις επεξηγούμε, θεωρώ ότι στις πλείστες αποφάσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, έχουμε δώσει πολυσέλιδες και πολύ επεξηγηματικές αποφάσεις και αν χρειαστεί θα το πράξουμε και εδώ και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση έχει δημόσιο ενδιαφέρον», ανέφερε.

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των πολλαπλών συντάξεων αξιωματούχων, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι έχουν συνταχθεί νομοσχέδια από το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία. «Από εκεί και πέρα το θέμα είναι πολιτικό, δηλαδή αν η Βουλή θα διαφωνήσει με τη φιλοσοφία αυτών και θα προτείνει κάτι άλλο, το οποίο είναι θέμα που δεν αφορά εμάς, αφορά την πολιτεία, την εκτελεστική εξουσία και τη νομοθετική» ανέφερε.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «με τις εκδοθείσες αποφάσεις του δικαστηρίου, δεν είναι τόσο εύκολο να γίνουν τέτοιες ρυθμίσεις που να επηρεάζουν συντάξεις οι οποίες έχουν ήδη αποκρυσταλλωθεί, επομένως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη νομοθετική ρύθμιση, για να μην προσκρούσει πάλι σε αντισυνταγματικές πρόνοιες».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X