ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σ. Χάσικος: «Πλάτες σε Ρέα και CYPRA έκανε ο Γενικός Ελεγκτής»

Πυρ ομαδόν κατά Οδυσσέα και από βουλευτές - Γ. Λογίστρια: Θέλουν να με εξοντώσουν

Στέλιος Ξιουρής

Το αόρατο χέρι που προστάτευε τον ιδιοκτήτη του σφαγείου CYPRA και τον καθοδηγούσε σε όλα του τα βήματα, αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΧΑΣΙΚΟΣ, υποδεικνύοντας ότι ανήκει στον Γενικό Ελεγκτή ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ.

Σε μια καταπελτική δήλωση, στηριζόμενη σε γεγονότα και έγγραφα που παρουσίασε, ο κ. Χάσικος προσδιόρισε την σχέση του κ. Μιχαηλίδη, με την Γενική Λογίστρια ΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και τον σύζυγο της - ιδιοκτήτη του σφαγείου CYPRA ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην επικαιρότητα για σωρεία παρατυπιών στην επιχείρηση του.

Ωστόσο, το πλέον χαρακτηριστικό που προκύπτει από την συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, για τους κατοικοεδρεύοντες στο Κοινοβούλιο είναι οι ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΑΙΧΜΕΣ που αφέθησαν από βουλευτές όλων των κομμάτων για την δράση του Γ. Ελεγκτή στο θέμα του σφαγείου CYPRA και της ιδιαζούσης σχέσης του ιδιοκτήτη με την Γ. Λογίστρια.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ κατέρριψε το επιχείρημα του Γ. Ελεγκτή περί σπάσιμο του μονοπωλίου από την εταιρεία Γαλαταριώτη και της μεταβίβασης του στην CYPRA

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Επ. Ελέγχου-βουλευτής ΔΗΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΛΙΑΣ απευθυνόμενος οργίλος στον κ. Μιχαηλίδη του ανέφερε ότι «δεν θα πρέπει να επεμβαίνεις σε όλα. Πρώτα τους συμβουλεύεις και μετά ανακατεύονται όλα».

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ κατέρριψε το επιχείρημα του Γ. Ελεγκτή περί σπάσιμο του μονοπωλίου από την εταιρεία Γαλαταριώτη και της μεταβίβασης του στην CYPRA, αφού όπως επισήμανε φύγαμε από το ένα μονοπώλιο και καταλήξαμε στο άλλο.

Ιδιαίτερα στην CYPRA η οποία και κίνησε αγωγή στην Κυπριακή Δημοκρατία ζητώντας 23 εκατομμύρια Ευρώ για διαφυγόντα κέρδη.

Από πλευράς της η βουλευτής του ΔΗΣΥ ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ υπέμνησε στον Γενικό Ελεγκτή ότι σε όλες του τις κρατικές προσφορές ζητεί να γίνονται ανοικτοί διαγωνισμοί για εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, ενώ στην προκειμένη έφραξε τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση και ακόμη δεν επισήμανε σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ την σύγκρουση συμφερόντων της Γενικής Λογίστριας με τον σύζυγο-ιδιοκτήτη του CYPRA.

Χάσικος: Χασαπόπουλος πήρε προαγωγή με βοήθεια Ρέας- Οδυσσέα λόγω CYPRA

Στην κατάθεση του ενώπιον της Επ. Ελέγχου ο πρώην ΥΠΕΣ επισήμανε ότι «με εμμονικό τρόπο ο λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ ευνοούσε την CYPRA και την βοηθούσε να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.» Μάλιστα σε δυο περιπτώσεις με σχετικές του επιστολές παρακώλυε την προσπάθεια του κράτους για ενοικίαση του σφαγείου Κοφίνου. Στόχος ήταν να κλείσει εντελώς αυτό της Κοφίνου και να αναλάβει εξ ολοκλήρου και ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ το σφαγείο CYPRA για να προμηθεύει ολόκληρη την Κύπρο με κρέας, τόνισε ο κ. Χάσικος.

Για την δράση του ο κ. Χασαπόπουλος , όπως είπε ο πρώην ΥΠΕΣ αμείφθηκε με προαγωγή που προτάθηκε προς την ΕΔΥ από Συμβουλευτική Επιτροπή την οποία έλεγχε ο κ. Μιχαηλίδης και συμμετείχε η Ρέα Γεωργίου. Ο κ. Μιχαηλίδης ανέλαβε όλο το βάρος της ευθύνης και κάλυψε τον κ. Χασαπόπουλο, αναφέροντας ότι είχε ιδίαν άποψη για τα πάντα.

Ακόμη ο κ. Χάσικος επισήμανε ότι ουδέποτε ο Γ. Ελεγκτής αναφέρθηκε σε σύγκρουση συμφερόντων της Γ. Λογίστριας με την υπόθεση του σφαγείου CYPRA, παρά μόνο μόλις τις τελευταίες μέρες και μετά τον σάλο που προέκυψε από την δράση του ιδιοκτήτη- συζύγου, ζήτησε να ερευνηθεί πειθαρχικά η ΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Ο πρώην ΥΠΕΣ χαρακτήρισε και ποντιοπιλατική την στάση του τέως Γενικού Εισαγγελέα ΚΩΣΤΑ ΚΛΗΡΙΔΗ που όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων εξέδωσε γνωμάτευση που παραπέμπει σε μνήμα του Αγίου Νεοφύτου.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι αντιμετώπιζε ΤΟΙΧΟ αποτελούμενο από τον Γενικό Ελεγκτή την CYPRA και τον Έφορο κρατικών ενισχύσεων στην προσπάθεια του να ενοικιάσει το σφαγείο Κοφίνου και το κράτος να πάρει πίσω κάποια στιγμή τις ζημιές ύψους 35 εκατομμυρίων Ευρώ από την λειτουργία του. «Πολέμησαν όλοι αυτοί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην επιτευχθεί η ενοικίαση».

Σημειώνεται ότι η CYPRA κίνησε αγωγή για διαφυγόντα κέρδη στο κράτος ύψους 23 εκατομμυρίων Ευρώ.

Γ. Ελγκτής: Πειθαρχική διερεύνηση Γ. Λογίστριας

Από πλευράς του ο Γ. Ελεγκτής και αφού προφανώς προηγήθηκε σάλος από τις παρανομίες CYPRA, παρέπεμψε την Γ. Λογίστρια στο Υπουργικό Συμβούλιο για πειθαρχική διερεύνηση και για θέμα ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων. Για δε την υπόθεση με την εγγυητική επιταγή της CYPRA η οποία και κατόπιν μεσολάβησης ανώτερου λειτουργού του Γενικού Λογιστηρίου δεν εισπράχθηκε από το κράτος, παραπέμφθηκε η υπόθεση σε ερευνώντα λειτουργό του Υπουργείου Οικονομικών . Στην προκειμένη και αντί το κράτος να καρπωθεί τα χρήματα από κατάπτωση της εγγυητικής της CYPRA, με πρωτόγνωρο και μαγικό τρόπο δεν πήγαν τα λεφτά στο κράτος με επέμβαση του Γ. λογιστηρίου προς τους ομολόγους τους των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Γ. Λογίστρια: Με στοχοποιείται με εξοντώνεται

Με μελοδραματικό τρόπο και κλαίγοντας η Γενική Λογίστρια ΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ επισήμανε ότι δεν είχε καμία ανάμιξη στην υπόθεση και ότι έγινε έρμαιο ανελέητης επίθεσης των ΜΜΕ και ως εκ τούτου διασύρεται καθημερινά. «Στόχος όλων σας είναι η εξόντωση μου» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Στέλιος Ξιουρής

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση