ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σ. Σαμψών: Διεκδικεί επίσημα τη θέση Αν. Προέδρου του ΔΗΣΥ

«Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, με σεβασμό στο παρελθόν αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον»

Ανακοινώσεις

Ο Σωτήρης Σαμψών εξήγγειλε επίσημα την υποψηφιότητα του για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Μετά από σοβαρό προβληματισμό και αγωνιώντας για το μέλλον του τόπου μας και της μεγάλης Παράταξης μας, έχω αποφασίσει να διεκδικήσω τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές.

Μοναδικός γνώμονας στην προσπάθεια αυτή, το καλό της Πατρίδας, του Ανθρώπου και της Παράταξης που διέρχονται σήμερα δύσκολες στιγμές.

Το τρίπτυχο πάνω στο οποίο εδράζεται η υποψηφιότητα μου είναι βασισμένο στις καταβολές του Δημοκρατικού Συναγερμού και στις διαχρονικές αρχές, αξίες και ιδανικά ίδρυσης της Παράταξης μας, αρχές, αξίες και ιδανικά που δυστυχώς με την πάροδο των χρόνων έχουν τουλάχιστον αποδυναμωθεί:

ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, με σεβασμό στο παρελθόν αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον με επίκεντρο τον άνθρωπο και τον οφειλόμενο σεβασμό προς κάθε συμπολίτη μας, και ιδιαίτερα προς τη ΝΕΟΛΑΙΑ, αλλά και με βαθύ σεβασμό στη ραχοκοκαλιά της Παράταξης, τους Αγωνιστές και τους ανθρώπους που με αίμα, ιδρώτα και θυσίες δημιούργησαν τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ο ελληνισμός, ο χριστιανισμός, η εθνική συνείδηση και η άδολη αγάπη προς την Πατρίδα και τον άνθρωπο, είχαν αποτελέσει τον οδηγό στα χρόνια ίδρυσης του κόμματος και με βάση αυτά θα πρέπει να πορευθούμε σήμερα προς ένα καλύτερο αύριο.

Στην Κύπρο του σήμερα, η ελευθερία της υπό κατοχή Πατρίδας μας και η δίκαιη λύση αντικαταστάθηκε από την λειτουργική και βιώσιμη επίλυση, ενώ η μεσαία τάξη έχει σχεδόν εξαφανιστεί και συμπολίτες μας χάνουν τα σπίτια τους σε τράπεζες και ξένα συμφέροντα. Παράλληλα, τα επιτόκια αυξάνονται ενώ οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι και σε χαμηλά επίπεδα, η παιδεία μας αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, ο δημογραφικός χαρακτήρας της Κύπρου αλλοιώνεται καθημερινά με το μεταναστευτικό να αποτελεί πλέον μάστιγα για τον τόπο, ενώ η νεολαία μας κινδυνεύει από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία ναρκωτικών. Δεν είναι αυτή η κοινωνία που ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές της Παράταξης μας και σίγουρα δεν είναι αυτή η κοινωνία που θέλουμε για τα παιδιά μας και για τις επόμενες γενιές.

Χειρισμοί και αποφάσεις ετών σε πλειάδα ζητημάτων, οδήγησαν δυστυχώς στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών και στη διάσπαση της Παράταξης μας. Αυτή τη διάσπαση έχουμε καθήκον να την εξαλείψουμε μέσα από ώριμο σχεδιασμό και εφαρμόσιμες αποφάσεις. Για το καλό της Πατρίδας μας προέχει η ενότητα και η συνοχή του κόμματος, η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του, στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν ΜΟΝΟ με την επανασύνδεση του κόμματος με τη βάση του και με τους ανθρώπους που δημιούργησαν το τεράστιο οικοδόμημα του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Εγώ ο Σωτήρης Ν. Σαμψών, δεν διεκδικώ τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της Παράταξης για το αξίωμα και την καρέκλα. Διαθέτω τα προσόντα, τις γνώσεις και τις εμπειρίες, τόσο εντός όσο και εκτός κοινοβουλίου, και έχω τη θέληση και την ικανότητα από τη θέση αυτή, να κάνω μαζί σας τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα. Να επανενώσουμε και να δυναμώσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό, να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα και να διαφυλάξουμε τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά πάνω στα οποία σφυρηλατήθηκε το κόμμα μας.

Ο καιρός της σιωπής και της ανοχής έχει παρέλθει. Μέσω της υποψηφιότητας μου, απαιτώ, η ηγεσία της Παράταξης να αφουγκράζεται τον κάθε Συναγερμικό. Απαιτώ οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τα συλλογικά όργανα και τις επιτροπές του κόμματος να εφαρμόζονται από την ηγεσία. Απαιτώ την επαναδραστηριοποίηση όλων των τοπικών, κλαδικών και όλων των άλλων επιτροπών της Παράταξης. Απαιτώ τον ανοιχτό διάλογο μεταξύ ηγεσίας και βάσης. Η δική μου υποψηφιότητα αυτό ακριβώς εγγυάται. Είναι γνωστός εξάλλου ο τρόπος που πολιτεύτηκα τόσα χρόνια ως βουλευτής αλλά και ως αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού στηρίζοντας τον κάθε συμπολίτη μας.

Περήφανε Συναγερμικέ, σε καλώ στις 6 Μαΐου, όσο πικραμένος και να νοιώθεις, να προσέλθεις και να ψηφίσεις στις εσωκομματικές εκλογές γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε τη διαφορά.

Είναι καιρός η ενότητα να επικρατήσει και πάλι στον Δημοκρατικό Συναγερμό ώστε το γαλάζιο να κυματίσει ξανά περήφανο και αγέρωχο.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
ΣΑΜΨΩΝ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X