ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρέα Γεωργίου: «Επιτελώ σπουδαίο έργο και να σιωπήσετε άπαντες»

Π. Μυλωνάς: «Αν δεν έχετε να κρύψετε κάτι μεμπτό ενεργήστε αυτεπάγγελτα»

Στέλιος Ξιουρής

Κι όμως. Κυβέρνηση και κόμματα αλλά και η κοινωνία που κοχλάζει κινούνται σε λάθος κατεύθυνση και κατηγορούν άνευ λόγου την Γενική Λογίστρια ΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και τον σύζυγο της, ιδιοκτήτη του σφαγείου CYPRA, καθώς και τον αδελφό της λογιστή- ελεγκτή, ο οποίος έλεγχε τον σύζυγο, ενώ η ίδια είναι επικεφαλής της Αρχής Ελέγχου Ελεγκτικού επαγγέλματος.

Ακόμη σε μια πρωτοφανή ενέργεια, η κ. Γεωργίου εξέδωσε ως Πρόεδρος της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος (ΑΔΕΕλΕπ) και χαρακτηρίζει το έργο της ως ΣΠΟΥΔΑΙΟ και η όποια κριτική ή έστω διερεύνηση του θέματος από την ιστοσελίδα μας και τους βουλευτές γίνεται εκ του πονηρού.

Αν και οι πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι μάλλον η κ. Γεωργίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και καταφέρεται εναντίον του 24news για σχετικό δημοσίευμα και του βουλευτή του ΔΗΚΟ, ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΛΩΝΑ για δηλώσεις του, χωρίς την έγκριση όλων των μελών του Δ.Σ της Αρχής, εντούτοις, προς πληροφόρηση θα καταγράψουμε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αναμένουμε την αντίδραση τους.

Συγκεκριμένα το Δ.Σ της ΑΔΕΕλΕπ αποτελείται από τους:

Πρόεδρος: ΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - Γενική Λογίστρια

Αντιπρόεδρος: ΑΝΤΡΕΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ - Γενικός Διευθυντής Υπ. Εργασίας και μέχρι πρότινος Βοηθός Γενικής Λογίστριας

Μέλη:

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ - Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

ΦΕΙΔΙΑΣ ΠΗΛΕΙΔΗΣ - Πρώην Πρόεδρος του ΚΕΒΕ - Λογιστής - Ελεγκτής - Πατέρας της

ΝΑΤΑΣΑΣ ΠΗΛΕΙΔΟΥ - Υπ. Εμπορίου Βιομηχανίας 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΟΥΛΑΣ - Βοηθός Εφόρου Φορολογίας

ΒΙΚΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ - Αρχιφοροθέτης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΣΣΙΟΣ - Δικηγόρος

Όσον αφορά τον κ. Μυλωνά, δήλωσε στο 24news ότι αν θεωρούν ότι δεν έχει σχέση η ΑΔΕΕλΕΠ στον έλεγχο των πράξεων του λογιστή- αδελφού της κ. Γεωργίου, αλλά ευθύνη φέρει ο Σύνδεσμος Λογιστών - Ελεγκτών ( ΣΕΛΚ), ας ενεργήσουν αυτεπάγγελτα να ελέγξουν τους λογαριασμούς του σφαγείου CYPRA για να διαπιστώσουν αν ο ΣΕΛΚ δεν έκανε σωστά την δουλειά του…

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, θεωρεί ότι η απάντηση της ΑΔΕΕλΕΠ και της Προέδρου της Ρέας Γεωργίου είναι ιδιαιτέρως προκλητική και παρέπεμψε στην συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη, η οποία και θα επιληφθεί του θέματος.

Πάντως, αξιομνημόνευτο είναι ότι η Γ. Λογίστρια, ως υψηλόβαθμη δημόσια λειτουργός, δεν έχει μέχρις στιγμής αντιληφθεί, ότι η αναταραχή που προκλήθηκε από την δράση του συζύγου της - ιδιοκτήτη του σφαγείου CYPRA, και του λογιστή - αδελφού της που έλεγχε τον σύζυγο και της ίδιας που είναι επικεφαλής ελέγχου όλων των ελεγκτών- λογιστών, αποτελεί ορισμό της ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Κάτι που διαφαίνεται και την οργή της κοινής γνώμης, όπως εκφράζεται και μέσω των κοινωνικών δικτύων και η οποία μένει άναυδη με όσα ακούει καθημερινά να συμβαίνουν με την δράση ή τις παραλείψεις πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων του κράτους.

Μάλιστα η κ. Γεωργίου θεωρεί ότι επιτελεί ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της και όλοι οι υπόλοιποι - βουλευτές που ζητούν την παραίτηση της - Κυβέρνηση - Αστυνομία που συνέλαβε τον άντρα της- πρέπει να σιωπήσουν, γιατί παραπληροφορούν την κοινή γνώμη…  

Η ανακοίνωση της το Αρχής Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος αναφορικά με δημοσίευμα

Δημοσίευμα ιστότοπου «24NEWS» ημερομηνίας 18.11.2020 με θέμα «CYPRA: Αδελφός – Ελεγκτής, έλεγχε τον σύζυγο…..τον οποίο ελέγχει η γυναίκα του Γενική Λογίστρια»

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος του ιστότοπου 24NEWS ημερομηνίας 18.11.2020 με θέμα «CYPRA: Αδελφός – Ελεγκτής, έλεγχε τον σύζυγο…..τον οποίο ελέγχει η γυναίκα του Γενική Λογίστρια» το οποίο όπως προκύπτει από το εν λόγω δημοσίευμα βασίστηκε στις δηλώσεις του Βουλευτή του ΔΗΚΟ κ. Παύλου Μυλωνά, και στο οποίο γίνεται αναφορά στην Πρόεδρο της ΑΔΕΕλΕπ, κα Ρέα Γεωργίου και στην συγγενική σχέση που έχει με τον Ελεγκτή του σφαγείου CYPRA, η Αρχή Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος (εφεξής «ΑΔΕΕλΕπ») επιθυμεί να τοποθετηθεί ως ακολούθως:

Αρχικά προς διασαφήνιση των ισχυρισμών που διατυπώνονται στο εν λόγω άρθρο θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι κανένας δημοσιογράφος από τον εν λόγω ιστότοπο όπως επίσης και ο βουλευτής που προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις, δεν είχαν προηγουμένως επικοινωνήσει με την ΑΔΕΕλΕπ προς επιβεβαίωση της ορθότητας των πληροφοριών τους πριν την αρθρογράφηση του θέματος.

Η ΑΔΕΕλΕπ, ως η αρμόδια Αρχή σύμφωνα με τον Περί Ελεγκτών Νόμο 53(Ι)/2017, ασκεί δημόσια εποπτεία όλων των Νόμιμων Ελεγκτών και όλων των Νόμιμων Ελεγκτικών γραφείων που διεξάγουν τον υποχρεωτικό έλεγχο λογαριασμών οποιασδήποτε οντότητας στη Δημοκρατία που υπόκειται σε τέτοιο έλεγχο.

Διαβάστε τη συνέχεια της ανακοίνωσης ΕΔΩ

Απάντηση Γενικής Λογίστριας στο δημοσίευμα του 24news

Ο θεσμικός ρόλος του Γενικού Λογιστή της Δημοκρατίας, έχει ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση την υπευθυνότητα, τη λογοδοσία και την ακεραιότητα.

Σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου διαδρομής, για πάνω από 30 χρόνια, υπηρέτησα με προσήλωση το δημόσιο συμφέρον και ευρύτερα τη συνταγματική Πολιτεία που με τίμησε με την εμπιστοσύνη της.

Διαβάστε τη συνέχεια  ΕΔΩ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X