ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρά Αχιλλέα κατά Μαυρογιάννη : «Να ελεγχθεί για διπλό μισθό»

Η πρώτη τοποθέτηση του Αχιλλέα Δημητριάδη μετά και την επικύρωση της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη από την ΚΕ του ΑΚΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε το πρωί της Δευτέρας ο Αχιλλέας Δημητριάδης, αναλύοντας το πρόγραμμα με το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το 2023. Η διάσκεψη έγινε μία μέρα μετά την επικύρωση της υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη από την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ και αυτό έχει τη δική του σημασία.

Αναλύοντας τις θέσεις του υπογράμμισε πως η επιλογή του είναι ξεκάθαρη. «Για αυτό συνεχίζω την προσπάθεια μου με μια πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023. Μιλώ ανοικτά, με διαφάνεια. Παραθέτω τις θέσεις μου, γιατί θέλω οι πολίτες να γνωρίζουν ποιος είμαι και τι προτείνω. Επιδιώκω συνεργασίες. Κάτω από την δική μου ομπρέλα μπορώ να συστεγάσω δυνάμεις από όλη την κοινωνία. Μια κοινωνική συμμαχία που θα φέρει την προοδευτική αλλαγή. Γιατί η Κύπρος αξίζει καλύτερα!» κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του διάσκεψης, έδωσε έμφαση στην απραξία της κυβέρνησης Αναστασιάδη, παρουσίασε τη θέση του για υφυπουργείο ευρωπαϊκών υποθέσεων, τόνισε την ανάγκη πάταξης της διαφθοράς αλλά και παρουσίασε το πρόγραμμά του για πράσινη ανάπτυξη.

«Διεκδικώ την προεδρία της χώρας μας. Έμαθα στη ζωή μου να δίνω μάχες και να τις κερδίζω. Για μένα η διεκδίκηση είναι το κλειδί της επιτυχίας: Διεκδίκηση με πράξεις. Όχι με λόγια. Πώς; Να είσαι καλά προετοιμασμένος. Να αξιοποιείς τα πλεονεκτήματά σου. Με αξιοπιστία να κτίζεις συμμαχίες. Θυμηθείτε πως κέρδισε η Τιτίνα Λοϊζίδου εναντίον της Τουρκίας. Να δίνεις τις μάχες και να τις κερδίζεις, αυτή είναι η δική μου αντίληψη για την πολιτική. Για να πετύχουμε, χρειάζονται καθαρές συνεννοήσεις με τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να αξιοποιήσουμε τα δύο κλειδιά που έχουμε στα χέρια μας: το χαρτί της Ενέργειας και το χαρτί της Ευρωτουρκικής σχέσης. Να αξιοποιήσουμε τα κλειδιά αυτά για να ανοίξουμε την πόρτα της επίλυσης και της ανάπτυξης! Να επιδιώξουμε ένα Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ειρήνης. Με ενότητα να φτάσουμε στο στόχο που όλοι θέλουμε! Γιατί η λύση μάς συμφέρει!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Διεφθαρμένη Διακυβέρνηση Αναστασιάδη και Συνεργάτες»
Την αδήριτη ανάγκη για αλλαγή και απαλλαγή από τη Διεφθαρμένη Διακυβέρνηση Αναστασιάδη και Συνεργάτες (ΔΔΑ και Σία), τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος Αχιλλέας Δημητριάδης, σε σημερινή Διάσκεψη Τύπου, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σε σχέση με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

«Πρέπει να φύγει η «ΔΔΑ και Σία», να απαλλαγούμε από αυτήν. Είμαι εδώ για να αγωνιστούμε για αυτή την απαλλαγή. Είναι στο χέρι μας», ανέφερε ο Α. Δημητριάδης, επαναλαμβάνοντας ότι θα συνεχίσει μέχρι το τέλος, το Φεβρουάριο 2023, ως ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος γιατί, όπως είχε εξαγγείλει, η υποψηφιότητα του δεν εξαρτάται από την όποια κομματική στήριξη.

Κληθείς να ερμηνεύσει την χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, είπε ότι οι υπεύθυνοι του κόμματος θα πρέπει να εξηγήσουν την επιλογή τους για στήριξη του συνεργάτη του Προέδρου Αναστασιάδη και επί χρόνια διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον κ. Μαυρογιάννη σε σχέση με το Κυπριακό, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι η «ΔΔΑ και Σία» περιλαμβάνει τα τρία πρόσωπα που ήταν οι συνεργάτες του Νίκου Αναστασιάδη: τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τον τέως ΥΠΕΞ Νίκο Χριστοδουλίδη και τον κ. Μαυρογιάννη, οι οποίοι φέρουν ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό στο παρά πέντε της διχοτόμησης.

Συνεργοί και συνεργάτες, αν διαφωνούν, φεύγουν, επεσήμανε.

Ο Α. Δημητριάδης αναφέρθηκε επίσης στον Πυλώνα των Θέσεων του που παρουσίασε στις 28 Φεβρουαρίου και την θέση του για Τίμιο Κράτος και κατάργηση των παράλογων προνομίων: «το Τίμιο Κράτος δεν δέχεται «διπλοθεσήτες και πολυσυνταξιούχους», τόνισε και ζήτησε να ελεχθεί ο κ. Μαυρογιάννης αν έπαιρνε δύο μισθούς – ένα μισθό ως διαπραγματευτής και ένα δεύτερο μισθό ως διπλωμάτης με βαθμό πρέσβη στο ΥΠΕΞ. Κάλεσε δε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον Γενικό Ελεγκτή να διευκρινίσει τις πληροφορίες αυτές.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σε σχέση με τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων του ΑΚΕΛ, ο Α. Δημητριάδης ανέφερε ότι οι διαδικασίες των κομμάτων είναι σεβαστές, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι απευθύνεται σε όλη την κοινωνία των πολιτών, εντός και εκτός κομμάτων και γνωρίζει ότι «αρκετά μέλη ενός κόμματος τον στήριξαν».

Ο Α. Δημητριάδης εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι μπορεί να αντλήσει υποστήριξη από όλη την κοινωνία γιατί πολλοί συμμερίζονται τις θέσεις του για αλλαγή και απαλλαγή από τη «Διεφθαρμένη Διακυβέρνηση Αναστασιάδη και Σία». Γι’ αυτό, είπε, απευθύνεται προς όλους, περιλαμβανομένων και του
30% των ψηφοφόρων που τηρούν αποχή, όπως και του 15% που ψήφισαν αλλά δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση