ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ: «Το Προεδρικό δεν εμπλέκεται στις εκλογές για ΤΑ ή για το ΕΚ»

Στις 11 Μαρτίου συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ολγκίν

ΚΥΠΕ

Δεν εμπλέκεται το Προεδρικό στις εκλογές για ανάδειξη μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ούτε και για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς, προσερχόμενος σε εκδήλωση της Τράπεζας Κύπρου με νέους, στη Λευκωσία, για την ψιθυρολογία ότι το Προεδρικό προωθεί συγκεκριμένους υποψηφίους για τις εκλογές της ΤΑ, απάντησε ότι «εμείς είμαστε εδώ» για «να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, τίποτε άλλο. Δεν εμπλεκόμαστε σε καμία απολύτως περίπτωση».

Σε άλλη ερώτηση ότι διατυπώνονται επικρίσεις ότι τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι, ο Πρόεδρος είπε ότι προηγήθηκε ένα πακέτο 196 εκ. ευρώ και αυτή η Κυβέρνηση πολύ στοχευμένα ήρθε αυτή τη στιγμή να ανακοινώσει ένα νέο μέτρο.

«Και συνεχώς εξετάζουμε τα δεδομένα, πάντα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας τις οποίες γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά», ανέφερε.

Στις 11 Μαρτίου συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ολγκίν

Στις 11 Μαρτίου θα έχει συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μάρια Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, η οποία θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη επίσκεψή της στην Κύπρο για επαφές.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο ίδιος Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ακόμη ότι, όταν θα πρέπει να συγκαλέσει την Ομάδα Κυπριακού, θα το πράξει.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, προσερχόμενος για να συμμετάσχει σε debate νέων στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι νέοι ρωτούν» της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, για το αν ισχύει η σύσταση της Ομάδας Κυπριακού, ο Πρόεδρος απάντησε, «φυσικά και ισχύει» σημειώνοντας ότι γνωρίζει ποιοι θα συμμετέχουν σε αυτή την Ομάδα «και όταν θα πρέπει να συγκληθεί αυτή η Ομάδα θα το πράξω». Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, επικεντρώνεται στη συνάντησή του με την κ. Ολγκίν στις 11 Μαρτίου, σημειώνοντας πως «όλα θα γίνουν όπως πρέπει».

«Έχουμε ένα και μοναδικό στόχο που δεν είναι τίποτα άλλο από την επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί όπου διακόπηκαν στο Κραν-Μοντανά», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ολγκίν είχε ανακοινώσει σε γραπτή δήλωσή της, νωρίτερα αυτό τον μήνα, ότι θα μεταβεί στο Λονδίνο την πρώτη βδομάδα του Μαρτίου και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Κύπρο για νέες συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση