ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ: «Τα έργα μιλούν από μόνα τους, συνεπώς τα λόγια περιττεύουν»

Τι δήλωσε ο ΠτΔ στο χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων της ανάπλασης του κέντρου της Αγίας Νάπας

ΚΥΠΕ

«Τα έργα ομιλούν από μόνα τους. Συνεπώς, τα λόγια περιττεύουν», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων της ανάπλασης του κέντρου της Αγίας Νάπας, φάση της οδού Τεύκρου Ανθία, κάνοντας λόγο για μια δεκαετία αναγέννησης των δήμων και κοινοτήτων.

Σημείωσε ότι η συγχρηματοδότηση, η οποία πολλές φορές αναφέρεται ως συγχρηματοδότηση από ταμεία της ΕΕ, «θέλω να υπομνήσω ότι δεν είναι παρά χρήματα της Κύπρουμ τα οποία δίδονται και αν η χώρα έχει τη δυνατότητα, απορροφούνται».

Για να απορροφούνται όμως, συνέχισε, θα πρέπει να ωριμάσουν τα έργα και για να ωριμάσουν κύριο λόγο διαδραματίζουν οι τοπικές Αρχές, ο Δήμαρχος, τα Δημοτικά Συμβούλια.

Συνεχάρη τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγίας Νάπας για το γεγονός πως η όποια χρηματοδότηση από ταμεία έγινε επειδή είχαν το όραμα που ωρίμαζαν τα έργα και δικαιολογείτο η κυβέρνηση να αιτιολογήσει, γιατί θα έπρεπε να υιοθετηθούν και να χρηματοδοτηθούν, ώστε να έχουμε τον πλούτο των έργων όχι μόνο στην Αγία Νάπα, αλλά σε κάθε πόλη και κοινότητα που έχουν πραγματωθεί.

«Αυτή η δεκαετία ήταν μια δεκαετία αναγέννησης, γενικότερα, και των δήμων και των κοινοτήτων», είπε.

Νιώθει, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ιδιαίτερη ικανοποίηση διότι με την ανά την Κύπρο περιοδεία του σαν αποχαιρετιστήρια με τη λήξη της θητείας του, «είμαι σε θέση να εγκαινιάζω έργα, να κάνω απολογισμό για τα έργα που έχουν εκτελεστεί, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες κατά την ανάληψη της εξουσίας και που μέσα από τις συνετές οικονομικές πολιτικές είμαστε σε θέση το κράτος από το 2015 και εντεύθεν να εξαγγέλλει να υλοποιεί να πραγματοποιεί έργα».

Έργα που, όπως είπε, έχουν φτάσει τα 5 δισ. ευρώ και αφορούν σημαντικά έργα υποδομής σε όλη την επικράτεια, είτε αυτά αφορούν κύριες οδικές αρτηρίες που για δεκαετίες παρέμεναν αίτημα των κοινοτήτων, των Δημάρχων, των Δημοτικών Συμβουλίων είτε αναπτυξιακά έργα υποδομής, τα οποία έχουν μεταβάλει, αναμορφώσει και εκσυγχρονίσει τις πόλεις, τους δήμους και τις κοινότητες μας.

Ευχήθηκε κάθε καλό για τον Δήμο Αγίας Νάπας, λέγοντας ότι «θα σας παρακολουθώ ως ιδιώτης μετά την 1η Μαρτίου, για να μπορώ να περάσω περισσότερες ώρες μαζί σας σε αυτό το ωραίο περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X