ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ - Προανήγγειλε διορισμό Υφυπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις

Στο πλαίσιο για την «Ημέρα της Ευρώπης»

Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη προανήγγειλε διορισμό Υφυπουργού παρά τω Προέδρω με αρμοδιότητα τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

Ο κ. Χριστοδουλίδης κατά την ομιλία του στην εορταστική εκδήλωση για την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» που διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε «έχοντας κατά νου την εμπειρία από τη διοργάνωση της πρώτης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου, θα ήθελα να ανακοινώσω σήμερα ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσω στο διορισμό Υφυπουργού παρά τω Προέδρω με αρμοδιότητα τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, βασιζόμενος στο μοντέλο που είχε ακολουθηθεί και στην πρώτη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου. Θα πρόκειται για το διορισμό μιας προσωπικότητας με διπλωματική εμπειρία καθώς και βαθιά γνώση του τρόπου λειτουργίας της ΕΕ και των θεσμικών της οργάνων».

Πρόσθεσε, «ο Υφυπουργός ή η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις θα είναι υπόλογος απευθείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα θα είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που συστάθηκε το 2019 με πρότασή μου προς το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Υφυπουργός θα αναλάβει την ευθύνη της οριζόντιας προετοιμασίας της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου, θα εκπροσωπεί την Κύπρο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και θα συμβάλλει στην κατάλληλη προετοιμασία του Προέδρου της Δημοκρατίας στις συνόδους κορυφής της ΕΕ, στις συνόδους δηλαδή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση