ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ: H πρωτεύουσα δυναμικά στον χάρτη των ευρωπαϊκών πόλεων που καινοτομούν

Ο Πρόεδρος είπε ότι ο Δήμος Λευκωσίας, πρωτοπορώντας, έχει ήδη εφαρμόσει μια σειρά από αποτελεσματικές «έξυπνες» λύσεις για τους κατοίκους της πρωτεύουσας

ΚΥΠΕ

Η πρωτεύουσα της Κύπρου έχει ενταχθεί πλέον δυναμικά στον χάρτη των ευρωπαϊκών πόλεων που καινοτομούν, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή κατεύθυνση για τις «έξυπνες βιώσιμες πόλεις», δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στα εγκαίνια του έργου "Ανάπτυξη Υποδομών και Συστημάτων Έξυπνης Πόλης" του Δήμου Λευκωσίας και του προγράμματος "ΘAλEIA 2021-2027".

Μιλώντας στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, ανέφερε ότι η Κύπρος, λόγω του μεγέθους της μπορεί πολύ πιο γρήγορα από μεταλύτερα κράτη μέλη της ΕΕ να πετύχει το στόχο για πράσινη και ψηφιακή Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος είπε ότι ο Δήμος Λευκωσίας, πρωτοπορώντας, έχει ήδη εφαρμόσει μια σειρά από αποτελεσματικές «έξυπνες» λύσεις για τους κατοίκους της πρωτεύουσας και μέσα από το συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα «ΘAλEIA 2021-2027», έχει αντλήσει μέχρι σήμερα ποσό ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, ακριβώς για τη μετατροπή της Λευκωσίας σε «Έξυπνη Πόλη».

Το έργο, ανέφερε, περιλαμβάνει τη δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη διαφόρων έξυπνων συστημάτων από τα οποία θα μπορεί να επωφελείται τόσο ο Δήμος Λευκωσίας όσο και οι κάτοικοί του.

Σε ότι αφορά τη ψηφιακή μεταρρύθμιση της χώρας, είπε ότι με χρηματοδότηση €35 εκ. από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η δημιουργία των «έξυπνων πόλεων» αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες προς επίτευξη και της αναγκαίας τεχνολογικής ανάπτυξης του τόπου και προώθησης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Αναφέρθηκε και στο διαγωνισμό που αφορά τη δημιουργία «πλατφόρμας έξυπνης πόλης» και σε πρώτη φάση την εφαρμογή τριών κάθετων λύσεων, έξυπνη στάθμευση, έξυπνος φωτισμός, έξυπνη διαχείριση σκυβάλων, σε όλους τους δήμους μας και μελλοντικά και στις Κοινότητές μας.

"Δεν πρέπει να πάμε απευθείας σε όλους τους δήμους και κοινότητες διότι στο τέλος της ημέρας δεν θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τίποτα. Πρέπει να είμαστε πολύ στοχευμένοι. Μέσα από τις απίστευτες δυνατότητες που μας προσφέρει πλέον η τεχνολογία και οι καινοτομίες που προκύπτουν μέσω αυτής, η αστική λειτουργία δύναται να μετασχηματιστεί ωφέλιμα πάντοτε προς όφελος των πολιτών", ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση