ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια»

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο θέμα το οποίο από πλευράς Κυβέρνησης το προσεγγίζουμε μακριά από τις όποιες επικοινωνιακές προσεγγίσεις», είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ανακοινώσεις

Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια και να ξεκινήσουν αμέσως δουλειά οι ανακριτές, αναφορικά με την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στην εκδήλωση για τη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας, στη Λευκωσία, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μια μάνα, η μητέρα του Θανάση Νικολάου, περιμένει απαντήσεις για τον θάνατο του γιου της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η Κυβέρνηση προχώρησε στον διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών, ακριβώς, για να δούμε γιατί όλα αυτά τα χρόνια από το 2005, για 19 χρόνια, ενδεχομένως δεν διερευνήθηκαν οποιαδήποτε θέματα.

Πρόκειται για ένα σοβαρότατο θέμα το οποίο από πλευράς Κυβέρνησης το προσεγγίζουμε μακριά από τις όποιες επικοινωνιακές προσεγγίσεις.

Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια και να ξεκινήσουν αμέσως δουλειά οι ανακριτές, γιατί και η μητέρα και ο πατέρας του Θανάση, αλλά και η κυπριακή κοινωνία αναμένουν απαντήσεις».

Αναφερόμενος στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαι εδώ για να τιμήσω τη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας. Θέλω να χαιρετίσω την πολύ σημαντική δουλειά που κάνει ο Σύνδεσμος, γιατί είναι ο βασικός μας συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια, και είμαστε εδώ να δουλέψουμε μαζί, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις.

Το θέμα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Είμαστε μια χώρα σήμερα που το ποσοστό γεννήσεων είναι στο 1.3% και χρειάζεται τουλάχιστον 2.1% για να υπάρχει αναπλήρωση του πληθυσμού κάθε 25 χρόνια. Άρα, αυτό σημαίνει ότι ως Πολιτεία πρέπει να πράξουμε πολύ περισσότερα, ακριβώς, για να αντιμετωπίσουμε από τη μια τη μεγάλη πρόκληση, αλλά και την ίδια στιγμή, να δείξουμε με έργα και όχι απλά με λόγια ότι αντιλαμβανόμαστε και τιμούμε στην πράξη τη Μητέρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X