ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ για Πύλα - Σε εξέλιξη οι διεργασίες, δεν υπάρχει συμφωνία

«Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι προς ανακοίνωση», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης

ΚΥΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες για το ζήτημα της Πύλας, ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στην Κοινότητα Άχνας για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων του 1974.

Σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα της Πύλας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι προς ανακοίνωση, υπάρχουν διεργασίες σε εξέλιξη, ελπίζουμε να υπάρξει κατάληξη. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να διασφαλιστεί το καθεστώς της Νεκρής Ζώνης, να μην υπάρξει το οποιοδήποτε συγκριτικό πλεονέκτημα για τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις», προσθέτοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση και πως δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Κληθείς να σχολιάσει φερόμενες ανεπίσημες αναφορές εκ μέρους των ΗΕ περί επίτευξης συμφωνίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών. «Μιλώ εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε η οποιαδήποτε κατάληξη. Υπάρχουν ακόμα και τώρα διεργασίες σε εξέλιξη», υπογράμμισε σχετικά.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο δόθηκαν προτάσεις τις οποίες αρνήθηκε είτε η μία είτε η άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση και ότι δεν είναι σωστό εκ μέρους του να αρχίζει να μιλά δημόσια. «Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να υπάρξει αποτέλεσμα προς την κατεύθυνση που σας έχω αναφέρει», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση