ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΠτΔ για περιστατικό βίας - «Διαψεύστηκε κατηγορηματικά ο Ντενκτάς»

«Oποιοδήποτε περιστατικό άσκησης βίας είναι καταδικαστέο»

ΚΥΠΕ

Οποιοδήποτε περιστατικό άσκησης βίας είναι καταδικαστέο, είπε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε σχέση με το περιστατικό στην Αγία Νάπα το Σαββατοκυρίακο, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να δοθεί η διάσταση ότι αφορούσε σε διαφορές μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο, προσερχόμενος στα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού, σχετικά με το περιστατικό και τη συνομιλία του για αυτό με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, είπε ότι, «οποιοδήποτε περιστατικό άσκησης βίας είναι καταδικαστέο» και χαιρέτισε την «άμεση» στάση και αντίδραση της Αστυνομίας.

Είπε ακόμη, ότι, το τηλεφώνημά του προς τον κ. Ταταρ ήταν για να του εξηγήσει, όπως είπε, «ότι εξ’ όσων είχα ενημερωθεί δεν πρόκειται για περιστατικό που οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν Τουρκοκύπριοι, Ελληνοκύπριοι και ούτω καθεξής, και δεν πρέπει να δώσουμε μια τέτοια διάσταση».

Σημείωσε ότι, το 2003, ο μακαριστός Ραούφ Ντενκτάς, επέτρεψε τη μερική άρση των περιορισμών, με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, θεωρώντας ότι σε μια-δύο εβδομάδες θα γίνουν τέτοιου είδους επεισόδια ανάμεσα σε Ε/κ και Τ/κ «που θα ενίσχυαν το δικό του αφήγημα περί του ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε μαζί». «Διαψεύστηκε κατηγορηματικά», πρόσθεσε.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι υπήρξε και ένα πρόσφατο περιστατικό στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας με Τούρκο υπήκοο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι ακούει κριτική ότι δεν τον πήρε ο κ. Τατάρ με αφορμή αυτό το περιστατικό και σημείωσε ότι «εμείς είμαστε Κράτος, δεν είμαστε ψευδοκράτος». «Είμαστε Κράτος-Μέλος της ΕΕ, με κράτος δικαίου και καλό (είναι) όλοι να το γνωρίζουν αυτό», σημείωσε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση