ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προϋπολογισμός 2024 - Επικρίσεις βουλευτών για απουσία Υπουργών

«Είναι απαξιωτικό για τη Βουλή», ανέφερε ο Γιώργος Λουκαΐδης

ΚΥΠΕ

Την απουσία Υπουργών από την συνεδρία της Ολομέλειας για τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 στιγμάτισαν η Πρόεδρος της Βουλής και εκπρόσωποι κομμάτων.

Πρώτος το θέμα ήγειρε, μία ώρα περίπου μετά την έναρξη της συνεδρίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, με τον οποίο συμφώνησε και η Πρόεδρος του σώματος, Αννίτα Δημητρίου.

«Είναι απαξιωτικό για τη Βουλή το γεγονός ότι δεν έχουμε την παρουσία έστω την πρώτη ημέρα, Υπουργών της Κυβέρνησης για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση», ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης, παίρνοντας το λόγο.

Λέγοντας ότι η Κυβέρνηση καλεί τη Βουλή «για επικοινωνιακούς λόγους σε παρουσιάσεις που κάνει στο Προεδρικό και αρκετοί συνάδελφοι πάνε», ο κ. Λουκαΐδης συμπλήρωσε: «Εδώ συζητούμε τον κρατικό προϋπολογισμό, ακούσαμε τον κ. Θεοπέμπτου να λέει πράγματα που και ως πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος νομίζω θα ήταν καλό να ακούσουν συναρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες».

Νομίζω πρέπει να πάει ένα μήνυμα προς την Κυβέρνηση προς τους Υπουργούς από το σύνολο του σώματος ώστε να έχουμε την παρουσία στη συνέχεια Υπουργών, κατέληξε.

Με τις αναφορές του κ. Λουκαΐδη συμφώνησε η Πρόεδρος της Βουλής. «Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας κύριε συνάδελφε. Θα το έθετα και εγώ. Συνιστά παραγνώριση της Βουλής» είπε η κ. Δημητρίου.

«Μιλούν οι αρχηγοί των κομμάτων, εκπρόσωποι κομμάτων, αύριο μιλούν οι βουλευτές μας, είναι οι θέσεις μας όπως καταγράφονται μετά τη συζήτηση που έχει προηγηθεί στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και συνιστά παραγνώριση του σώματος εδώ να μην υπάρχει παρών ούτε και ένας Υπουργός», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν, προτού ξεκινήσει την ομιλία επικαλέστηκε την κίνηση και το μπλοκάρισμα των δρόμων γύρω από τη Βουλή λόγω των μέτρων που λήφθηκαν για την καθυστέρηση. «Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ευαισθησία και θα είναι εδώ», είπε.

Σημειώνεται ότι γύρω στις 17:50 προσήλθε στη συνεδρία της Ολομέλειας ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση