ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ: Ο Αβέρωφ προσπαθεί και ο… ρυθμιστής!

Σαφάρι του Προέδρου του ΔΗΣΥ να πειστούν οι αρχηγοί των κομμάτων

Στέλιος Ξιουρής

Τιτανομαχία που ενδεχομένως να καθορίσει και το πολιτικό σκηνικό το αμέσως επόμενο διάστημα τείνει να εξελιχθεί η ψήφιση της κορυφαίας κοινοβουλευτικής πράξης, που είναι οι κρατικοί προϋπολογισμοί, στις 17 Δεκεμβρίου.

Κι ενώ τα δυο στρατόπεδα βρίσκονται υπό διαμόρφωση και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, διαφαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολη η μάχη για τους πολέμιους ή και θιασώτες του κρατικού προϋπολογισμού και σίγουρα σε κάποιους θα αφήσει πληγές.

Το κυριότερο στοιχείο που παρατηρείται στην εν λόγω αναμέτρηση είναι ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) από την μέρα της ιδρύσεως του, φαίνεται ότι θα αποτελέσει τον ΡΥΘΜΙΣΤΗ της έκβασης της εν λόγω μάχης, αφού οι ψήφοι των δυο βουλευτών του – ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ και ΛΙΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ- θα είναι καθοριστικοί. Όσον αφορά την θέση του ΕΛΑΜ βρίσκεται υπό διαμόρφωση και η απόφαση θα παρθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος τις επόμενες μέρες. Ενδεχομένως η υιοθέτηση κάποιων εκ των τροπολογιών που θα καταθέσει το ΕΛΑΜ από την Κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, να αποβούν καθοριστικές στην θετική ψήφο τους.

Από εκεί και έπειτα σε σαφάρι επιδίδεται ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ώστε να καταφέρει να συγκεντρώσει θετικές ψήφους που χρειάζονται για να ψηφιστούν οι προϋπολογισμοί. Ο κ. Νεοφύτου είχε αρκετές μέχρι στιγμής και θα συνεχίσει τις επαφές του με τους αρχηγούς των κομμάτων – κυρίως με την ΕΔΕΚ του ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ και τους αποσχισθέντες ΔΗΚΟικούς της συνεργασίας δημοκρατικών δυνάμεων- ώστε να πετύχει τον στόχο του και να κερδίσει μια μάχη που θα του προσδώσει περαιτέρω πόντους εν όψει και της προεκλογικής εκστρατείας των βουλευτικών εκλογών.

Ανάλογες επαφές θα γίνουν και από το Προεδρικό έτσι ώστε να πεισθούν όσοι αρχηγοί προβληματίζονται στην ψήφιση των προϋπολογισμών.

Με το μέχρι στιγμής σκηνικό ΑΚΕΛ(16)- ΔΗΚΟ(7) – Οικολόγοι(2)- ΑΝΝΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ δηλαδή 26 ψήφοι θα καταψηφίσουν τους προϋπολογισμούς, ΔΗΣΥ(18)- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ(2) – Δημοκρατική συνεργασία(3)- ΕΔΕΚ(3) – Συμμαχία Πολιτών(1) ήτοι 27 ψήφοι τάσσονται εναντίον. Οπόταν η στάση του ΕΛΑΜ και οι δυο του ψήφοι θα γείρουν την πλάστιγγα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση