ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προκλητικότατη κίνηση από τους Τούρκους - Ψύχραιμη αντίδραση από Π. Ναυτικό

Τουρκικά πλοία στοχοποίησαν ελληνική φρεγάτα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ

Η Τουρκία δεν έχει σταματήσει να προκαλεί, ειδικά μετά από τις αποστολές στην Κύπρο των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη Χάλκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκείνες τις ημέρες για πρώτη φορά προχώρησαν σε μια κίνηση που ανεβάζει το θερμόμετρο.

Δυο φρεγάτες ελληνική και τουρκική, να έχουν λίγη απόσταση, όχι δίπλα, και από την τουρκική να εκπέμπονται σήματα ηλεκτρονικά προς την ελληνική με στραμμένα τα όπλα προς αυτή.

Με τα ραντάρ των όπλων τους, πολεμικά πλοία της Τουρκίας στοχοποίησαν τουλάχιστον μια από τις ελληνικές φρεγάτες που ήταν σε κοντινή απόσταση και παρακολουθούσε τις κινήσεις των Τούρκων.

Το πλήρωμα του ελληνικού πλοίου αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και αποφασιστικά, αναφέρει η ΕΡΤ.

Κάτι παρόμοιο είχαν κάνει οι Τούρκοι και με τη Γαλλική φρεγάτα στα νερά της Μεσογείου, όταν στη συνέχεια ο Εμμανουέλ Μακρόν ανέβασε τους τόνους κατά της Άγκυρας τόσο στην ΕΕ όσο και εντός του ΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση τα Ελληνικά πληρώματα που είναι εν πλω έχουν λάβει εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ήδη από το περιστατικό του «ΛΗΜΝΟΣ».

Σε επικοινωνία του Νίκου Παναγιωτόπουλου με την Φλοράνς Παρλί, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και τη διάρκεια των προκλήσεων της Τουρκίας, όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός προς την ομόλογό του.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας: «Συζητήθηκαν, οι διμερείς σχέσεις για ζητήματα που αφορούν στην Άμυνα και την Ασφάλεια, εξοπλιστικά προγράμματα και εκφράστηκε η κοινή βούληση να ενισχυθεί περαιτέρω η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών».

Πηγή: Gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X