ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος: Μετά τον σάλο η απάντηση για το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη

«Έγινε ολόκληρος σάλος όπως και για τα λεγόμενα χρυσά διαβατήρια»

24news team

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», στους Ανδρέα Παράσχο, Μαρίνα Οικονομίδου και Απόστολο Τομαρά.

Ανάμεσα σε άλλα ο Πρόεδρος κλήθηκε να απαντήσει και για τον σάλο που δημιουργήθηκε, ουκ ολίγες φορές, με το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη.

Μάλιστα, ο Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε πώς: «Έχω δουλέψει, έχω δημιουργήσει. Το να φέρει το γραφείο το όνομά μου έχετε την εντύπωση ότι είναι πόλος έλξης; Αν δείτε τις οικονομικές καταστάσεις του γραφείου από τότε που ανέλαβα την προεδρία του κράτους θα διαπιστώσετε ότι από πλευράς εισοδημάτων έχει κάθετη μείωση».

Δείτε πιο κάτω αυτούσιο το απόσπασμα από την συνέντευξη.

Πάνε και έρχονται υποθέσεις που σχετίζονται με το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη. Εσείς έχετε πει πως δεν έχετε καμία εμπλοκή. Δεν θα ήταν προτιμότερο για όλους να απαλειφθεί έστω και τυπικά το όνομά σας;

Είναι το όνομα που έχει σημασία ή η συμπεριφορά; Αν ήμουν ανεπάγγελτος το κατανοώ. Πολλών, η μόνη τους ενασχόληση ήταν η πολιτική. Έχω δουλέψει, έχω δημιουργήσει. Το να φέρει το γραφείο το όνομά μου έχετε την εντύπωση ότι είναι πόλος έλξης; Αν δείτε τις οικονομικές καταστάσεις του γραφείου από τότε που ανέλαβα την προεδρία του κράτους θα διαπιστώσετε ότι από πλευράς εισοδημάτων έχει κάθετη μείωση. Ήταν ρητή η θέση μου, παρά το γεγονός ότι εγκατέλειπα το γραφείο και μεταβίβασα τις μετοχές ότι δεν θα δεχτώ την ανάδειξη οποιασδήποτε υποθέσεως που εμπλέκει το κράτος. Εξού και με τη RyanAir, που υπήρξε μια πρόθεση του γραφείου να αναλάβει, έγραψα αμέσως επιστολή ότι δεν θα δεχτώ την οποιαδήποτε εμπλοκή. Έγινε ολόκληρος σάλος όπως και για τα λεγόμενα χρυσά διαβατήρια. Ζήτησα να δοθεί στη Βουλή το σύνολο των αιτήσεων πολιτογράφησης. Από τις 4.700, δεν υπερβαίνουν τα 42 στο δικηγορικό γραφείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση