ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος για πόρισμα: «Όσοι εκμεταλλεύτηκαν ελλείψεις και αδυναμίες δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα»

Τι είπε για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης

Αφού μελετήσουμε το πόρισμα με προσοχή δεν θα διστάσω να αναλάβω πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στην παρούσα Κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προειδοποιώντας παράλληλα ότι όσοι εκμεταλλεύτηκαν κενά, ελλείψεις και αδυναμίες «δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εξερχόμενος του Προεδρικού μετά την παρουσίαση του 4ου Πυλώνα του Σχεδίου «Κύπρος-το Αύριο»: Προς μια Ψηφιακή Εποχή.

Κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις ο Πρόεδρος ανέφερε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχαν κενά, υπήρχαν αδυναμίες, υπήρξαν παρανομίες, υπάρχουν και πειθαρχικές και ποινικές και άλλες ευθύνες, όπως και πολιτικές.

Σε σχέση με ενδεχόμενο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως ανέφερε και το βράδυ των εκλογών πως «ευθύς αμέσως μετά την εκλογή Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων» θεωρεί καθήκον του μετά το τέλος των εκλογών να καλέσει τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μιας ευρύτερα αποδεκτής Κυβερνήσεως, έτσι ώστε στόχος να είναι, όπως είπε, «όχι ο διαμοιρασμός εξουσίας και οφικίων, αλλά να δούμε πως μπορεί συνεργαζόμενοι να βρούμε συγκλίσεις έτσι ώστε με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας να πετύχουμε στόχους που αφορούν την Κύπρο του αύριο, τη νέα γενιά».

«Ο στόχος δεν είναι να συμμετέχουν κομματικά στελέχη από τις όποιες παρατάξεις. Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας ευρύτερα αποδεκτής Κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι πριν την διάλυση της Βουλής ψηφίστηκε και ο νόμος του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και ερωτηθείς σε ποιά άλλα Υπουργεία πρέπει να αναμένονται νέα πρόσωπα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι όταν εφόσον θα αποφασίσει θα το ανακοινώσει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X