ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος: Φανήκαμε ανάξιοι να υπηρετήσουμε την πατρίδα μας

Κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα

Σήμερα είναι μέρα τιμής για τους ελευθερωτές, αλλά και η ώρα της περισυλλογής και αυτοκριτικής για όλους εμάς που φέρουμε το βάρος της ευθύνης να παραδώσουμε στη νέα γενιά αυτό που παραλάβαμε από τους αθάνατους της Ε.Ο.Κ.Α, αναφερει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε γραπτή δήλωση για την επέτειο της 1ης Απριλίου.

Ο Πρόεδρος, ο οποίος το πρωί κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα, αναφέρει στη γραπτή του δήλωση πως το όραμα, οι αρχές και οι αξίες που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν τους αγωνιστές του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-‘59, ας γίνουν, μέσα από την πίστη και την αρραγή ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και του λαού, η δύναμη για την επίτευξη των εθνικών μας στόχων.

Αναφέρει πως τιμούμε σήμερα τους αρχηγούς του έπους, τον εθνάρχη Μακάριο και τον στρατηγό Διγενή, τιμούμε τα παλληκάρια της Οργάνωσης που έδωσαν τη ζωή τους, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, όσους παραμένοντας ασύλληπτοι με την καθολική στήριξη του Ελληνισμού της Κύπρου, απάλλαξαν τη μικρή μας πατρίδα από τον αγγλικό ζυγό.

"Καθήκον δικό μας δεν είναι μόνο η διά λόγων απόδοση τιμής, αλλά η δι’ έργων ανταπόδοση αυτών που τους χρωστούμε. Μας παρέδωσαν μια πατρίδα ελεύθερη και εμείς φανήκαμε ανάξιοι να την υπηρετήσουμε. Το εγώ επικράτησε του εμείς, ο διχασμός και η εθνοκαπηλεία επέτρεψε στη Χούντα των Αθηνών τη διάπραξη μιας προδοσίας με καταστροφικές συνέπειες, ανάλογες της Μικρασιατικής τραγωδίας", αναφέρει.

Ο Πρόεδρος τονίζει πως η πατρίδα μας, εδώ και 45 χρόνια βιώνει το καθεστώς της κατοχής μεγάλου μέρους της, με χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και εκτοπισμένους. "Η Τουρκία είναι και πάλι παρούσα με χιλιάδες κατοχικό στρατό και έποικους. Τα τετελεσμένα παγιώνονται, ενώ η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχεται νέες ασύμμετρες απειλές. Το χρέος και ο στόχος όλων είναι η απελευθέρωση και η επανένωση της χώρας. Ένα χρέος που θα πραγματωθεί μόνο μέσα από την ενότητα, τον αλληλοσεβασμό, τον πραγματισμό και την προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης", καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X