ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος: «Ανθρώπινες στιγμές ενδεχόμενες διαφωνίες με τον Ο.Mιχαηλίδη»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Μιχαηλίδη «για τον διεξαγόμενο έλεγχο, την όλη διαδικασία και γενικότερα την αμεροληψία»

ΚΥΠΕ

Ευχαριστίες στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για την μακρά συνεργασία που είχαν από το 2014 που διορίστηκε στην θέση του Γενικού Ελεγκτή, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, παραλαμβάνοντας από τον κ. Μιχαηλίδη την τελευταία ετήσια έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το 2021 επί της θητείας του, σημειώνοντας παράλληλα πως ουδέποτε στην ζωή του κράτησε «στο περιθώριο πικρίες που ενδεχόμενα να δημιουργηθήκαν από διαφωνίες» και υπογραμμίζοντας πως για τον ίδιο αυτά αποτελούν «ανθρώπινες στιγμές και τίποτε πέραν τούτου».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε επίσης ότι αυτό που έχει σημασία είναι το τελικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας πως «υπάρχει ένας αυστηρός έλεγχος ο οποίος είναι και ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος, ιδιαίτερα όταν τεκμηριώνεται με βάση και τις απαντήσεις του ερευνωμένου».

«Μπορεί να υπήρξαν και διαφορετικές προσεγγίσεις για κάποια των θεμάτων, όχι ως προς την αυστηρότητα», αλλά είτε για διαρροές είτε για ευρήματα είτε «πολλές φορές για προσήλωση αυστηρότατα εις το γράμμα του νόμου», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι «κάποιες στιγμές δεν είναι η άρνηση να εφαρμόσουμε το νόμο αλλά η αυστηρότητα, πολλές φορές, δημιουργεί ανελαστικότητα με αποτέλεσμα να έχουν, πολλές φορές, ζημιογόνες για τα δημόσια οικονομικά συνέπειες με την έννοια ότι οι πλείστοι όσοι των δημοσίων υπαλλήλων προ του κινδύνου να αντιμετωπίσουν είτε την κατηγορία είτε την κριτική ότι ενδεχόμενα να εμπλέκονται, αποποιούνται των ευθυνών τους».

Αυτό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρείται και μια «κωλυσιεργία και μεταφέρουν τις ευθύνες στους Υπουργούς με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μια καθυστέρηση εις την προώθηση έργων».

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «αυτό είναι το ελάχιστο μπροστά στην ανάγκη του ελέγχου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Μιχαηλίδη «για τον διεξαγόμενο έλεγχο, την όλη διαδικασία και γενικότερα την αμεροληψία», προσθέτοντας ότι «μπορεί πολλές φορές να παρερμηνεύονται ορισμένες ενέργειες ή ορισμένες προκαταρκτικές διαρροές όσον αφορά προκαταρκτικά ευρήματα προ της λήψης της απάντησης» των ερευνωμένων.

Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε στον κ. Μιχαηλίδη ό,τι καλύτερο και να συνεχίσει κατά τον ίδιο τρόπο το έργο του «και με τους επόμενους που θα διαδεχθούν», ενώ ευχαρίστησε την διευθυντική ομάδα της Υπηρεσίας «που χάρη και στην δική τους βοήθεια γίνεται κατορθωτό το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

Τέλος ευχήθηκε στα δύο μέλη της διευθυντικής ομάδας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που αφυπηρετούν «ό,τι καλύτερο και καλοί πολίτες όπως θα είμαι και εγώ», όπως είπε.

Παραδίδοντας την έκθεση, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι προσπάθεια της ΕΥ είναι κάθε χρόνο να αυξάνει «και την ποιότητα και τον όγκο της παραγώμενης εργασίας».

«Θεωρούμε ότι ο έλεγχος συμβάλει στην καλύτερη διακυβέρνηση εκ μέρους του κράτους», είπε ο κ. Μιχαηλίδης, ευχαριστώντας παράλληλα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόσο για τον διορισμό του το 2014 στην θέση του Γενικού Ελεγκτή όσο και για την συνεργασία που είχαν «με τα όποια της σκαμπανεβάσματα και τα όποια της θέματα είχαν προκύψει κατά καιρούς».

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία που είχαμε. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχα σκεφθεί ότι θα ήταν χρήσιμο να έχουμε (στην παράδοση της έκθεσης) και την διευθυντική ομάδα για να δείτε ότι η εργασία που παράγεται είναι συλλογική», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι έχει φέρει τυπωμένες και όλες τις ειδικές εκθέσεις που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ετήσιας έκθεσης.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X