ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προεδρικές Εκλογές: Όλα έτοιμα για το διακαναλικό Debate

«Ανακρίνονται» από δημοσιογράφους οι υποψήφιοι

Διεξάγεται απόψε, στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ, η διακαναλική συνέντευξη των πέντε βασικών υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας. Στη διακαναλική συνέντευξη θα συμμετέχουν οι υποψήφιοι για την προεδρία, Νίκος Αναστασιάδης, Νικόλας Παπαδόπουλος, Σταύρος Μαλάς, Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου. Με βάση τον προγραμματισμό, η διακαναλική συνέντευξη θα αρχίσει στις 21.05 και θα ολοκληρωθεί στις 23.15.

Πέντε δημοσιογράφοι από τα τηλεοπτικά κανάλια ΡΙΚ, ΑΝΤ1, TV-One, Σίγμα και Άλφα, θα τους θέσουν ερωτήσεις για το Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση.

Οι κανόνες για τη διακαναλική συμφωνήθηκαν σε συσκέψεις των διευθυντών ειδήσεων των πέντε καναλιών και εκπροσώπων των επιτελείων των πέντε υποψηφίων. Σύμφωνα με τη διαδικασία, η συζήτηση θα έχει δύο γύρους, ο καθένας από τους οποίους θα κρατήσει περίπου 55 λεπτά.

Ο πρώτος γύρος είναι αφιερωμένος στο Κυπριακό, την εξωτερική πολιτική και θέματα Ενέργειας και ο δεύτερος στην εσωτερική διακυβέρνηση.

Κάθε γύρος περιλαμβάνει δύο κύκλους ερωτήσεων στους υποψηφίους.

Συνολικά οι υποψήφιοι θα απαντήσουν σε δύο ερωτήσεις σε κάθε γύρο. Κάθε απάντηση μπορεί να διαρκέσει μέχρι δύο λεπτά, και θα ακολουθήσει επερώτηση από τον δημοσιογράφο που υπέβαλε την ερώτηση, η απάντηση της οποίας δεν πρέπει να ξεπερνά το ένα λεπτό. Στο τέλος κάθε κύκλου των πέντε ερωτήσεων ο κάθε υποψήφιος έχει δύο λεπτά για να σχολιάσει όσα λέχθηκαν στη διάρκεια των απαντήσεων των ανθυποψηφίων του.

Η σειρά των δημοσιογράφων που θα υποβάλουν τις ερωτήσεις αποφασίστηκε ύστερα από κλήρωση. Κάθε δημοσιογράφος θα υποβάλει συνολικά τέσσερις ερωτήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση