ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιος διέρρευσε τα έγγραφα στον Al Jazeera;

Ο Κουλίας διερωτήθηκε για την συνέντευξη Περδίκη στον αραβόφωνο σταθμό

Στέλιος Ξιουρής

Το μίασμα θα επικρέμεται πάνω από την Βουλή για το θέμα της διαρροής εμπιστευτικών εγγράφων στον τηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera, αφού η προσπάθεια της ΕΔΕΚ δια του Προέδρου της ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ να προωθήσει την εν λόγω πτυχή του πολύκροτου θέματος φαίνεται να σκαλώνει στις αντιδράσεις άλλων βουλευτών.

Ωστόσο, ενδεχομένως μια γεύση να αποκομίσουν οι πολίτες από την συζήτηση που θα διεξαχθεί - η ημερομηνία θα καθοριστεί προσεχώς - στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία και θα κληθεί να τοποθετηθεί επί σχετικού ψηφίσματος που κατέθεσε η ΕΔΕΚ.

Στην συζήτηση που προηγήθηκε ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα αφού αφήνει εκτεθειμένη την Βουλή από την οποία προήρθε η διαρροή. Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ η διαρροή έγινε είτε από τους 18 βουλευτές που τα κατείχαν είτε από υπηρεσιακούς του Κοινοβουλίου.

Ως εκ τούτου καλά θα ήταν να αντιδράσουν επισήμανε ο κ. Σιζόπουλος και να παραδώσουν τα σχετικά έγγραφα στην Αστυνομία, όπως έκανε η ΕΔΕΚ για να διαπιστωθεί η πηγή των πληροφοριών του τηλεοπτικού σταθμού.

Στην εν λόγω εισήγηση αντέδρασε η βουλευτής του ΑΚΕΛ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ η οποία ανέφερε ότι ενοχλείται από την υποχρέωση της να δώσει στοιχεία και έγγραφα σε θεσμούς που δεν εμπιστεύεται, όπως στην προκειμένη η Αστυνομία.

Πάντως στην διάρκεια της συνεδρίας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής εντύπωση προκάλεσε και ο διάλογος του βουλευτή του ΔΗΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΛΙΑ με τον βουλευτή Οικολόγων ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΡΔΙΚΗ.

Κουλίας: Μπορείς να μου πεις κ. Περδίκη γιατί από τους 55 βουλευτές σε επέλεξε εσένα το Al Jazeera να δώσεις συνέντευξη;

Περδίκης: Ναι με επέλεξε και έδωσα συνέντευξη γιατί πρώτος ανακίνησα το θέμα με τις πολιτογραφήσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X