ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ποιον στηρίζουν οι Χριστοφή, Λοΐζου, Κάστανος στις Αρχιεπισκοπικές

Υπέγραψαν ψήφισμα στήριξης

ΚΥΠΕ

Πέραν των 250 νέων από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου στηρίζουν τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο για τη θέση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται ότι «συνολικά 250 νέοι, ηλικίας από 18 μέχρι και 40 ετών, από όλους τους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους, συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου, με τον Μητροπολίτη Βασίλειο. Οι νέοι δήλωσαν ότι πιστεύουν πως ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου μπορεί να είναι ο ιεράρχης που θα καταφέρει να ασχοληθεί ουσιαστικά με τη νέα γενιά, με τα προβλήματα και τους προβληματισμούς της αλλά ταυτόχρονα να βοηθήσει να στραφούν οι νέοι άνθρωποι στην υγιή πνευματικότητα και στην αγκαλιά της Εκκλησίας».

Ο Μητροπολίτης Βασίλειος ανέλυσε στους νέους «το όραμα του για μια Εκκλησία της Κύπρου που να είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλες και όλους, χωρίς διακρίσεις και αστερίσκους, μια Εκκλησία που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες των νέων ανθρώπων και θα βρίσκεται στο πλευρό τους, συνοδοιπόρος και καθοδηγητής».

Οι νέοι υπέγραψαν «ψήφισμα στήριξης του Μητροπολίτη Βασίλειου ως του καταλληλότερου για να αναλάβει το βάρος της θέσης του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, έχοντας τις εγνωσμένες εμπειρίες και κατέχοντας τον σεβασμό από όλο το ποίμνιο της Εκκλησίας της Κύπρου».

Μεταξύ των νέων που επισκεφθηκαν τον Μητροπολίτη "ήταν και τέσσερις διεθνείς αθλητές και πιο συγκεκριμένα οι Λοΐζος Λοΐζου (Ομόνοια) , Γρηγόρης Κάστανος (Ιταλία, Σαλερνιτάνα) , Δημήτρης Χριστοφή (Ανόρθωση) και Ελένη Αρτυματά (Πρωταθλήτρια Στίβος - ΓΣΕ)".

Ο Κωνσταντίας Βασίλειος ευχήθηκε στους αθλητές "να έχουν κάθε επιτυχία στη ζωή τους και στα αθλήματα τους, αλλά και να συνεχίσουν να διαπρέπουν κάνοντας την Κύπρο περήφανη κοσμώντας τις εθνικές ομάδες της χώρας". 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση