ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποια είναι η Σοφία που σάρωσε στις εκλογές της Ελλάδας

Την αποκαλούν το ανερχόμενο αστέρι της πολιτικής

24news team

Χαρακτηρίζεται από τα Media στην Ελλάδα ως το ανερχόμενο αστέρι της πολιτικής, ανεβαίνοντας γρήγορα τα σκαλοπάτια της κομματικής ιεραρχίας της Νέας Δημοκρατίας.

Τα πρώτα δείγματα γραφής τα έδειξε όταν ανέλαβε καθήκοντα Συμβούλου του Υπουργού Ανάπτυξης, σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων. Εκεί κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόμματος, η ηγεσία του οποίου την όρισε Εκπρόσωπο Τύπου το 2019. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους ορίστηκε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Δύο χρόνια μετά, κλήθηκε να αναλάβει το δύσκολο και απαιτητικό χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργείου Τουρισμού, στο οποίο κέρδισε... πόντους και έγινε ευρέως γνωστή.

Ο λόγος για την Σοφία Ζαχαράκη η οποία σάρωσε στις εκλογές της Κυριακής (21/5), καθώς εξελέγη πρώτη με 52.514 σταυρούς, αφήνοντας πίσω της δυνατά ονόματα, όπως τον Στέλιο Πέτσα, τον Μάκη Βορίδη, τον Βασίλη Οικονόμου κι άλλους!

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για "γυναίκα της διπλανής πόρτας". Μια ευγενική ψυχή και πολύ καλλιεργημένη. Όσοι την ζουν καθημερινά πίνουν... νερό στο όνομά της και τονίζουν ότι έχει πολλές δυνατότητες να εξελιχθεί ακόμα πιο πολύ. Εξάλλου, το ότι έκανε το άλμα από την εκπαίδευση στην πολιτική και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία, δείχνει ότι διαθέτει την απαραίτητη τόλμη και αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχει ένας πολιτικός που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Δεν προέρχεται από πολιτική οικογένεια - Παρακολουθούσε από μικρή ηλικία τις εξελίξεις

Όπως έχει η ίδια δηλώσει παλαιότερα, η αγάπη της για την πολιτική είχε ξεκινήσει πολύ νωρίς, καθώς από νεαρή ηλικία παρακολουθούσε ενεργά τις εξελίξεις. Αλλά και στα φοιτητικά της χρόνια ασχολούνταν με τα κοινά και με την φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ, ενώ έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Διεθνείς και τις Ευρωπαϊκές Σχέσεις.

Η Σοφία Ζαχαράκη, δεν προέρχεται από μια πολιτική οικογένεια. Ο πατέρας της ήταν διευθυντής τεχνικού σχολείου και θεολόγος.
Και η ίδια έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία ενώ έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».

Η αδυναμία στα παιδιά

Όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή της, έχει μεγάλη αδυναμία στα ανίψια της και στα βαφτιστήρια της, στα οποία δεν χαλάει ποτέ κανένα τους χατίρι. Μάλιστα η ανιψιά της συμμετείχε και στα βίντεο της προεκλογικής της εκστρατείας. Επίσης, την τελευταία προεκλογική της ομιλία, την προλόγισε μια πρώην μαθήτριά της, ενώ στο τέλος ανέβηκαν μικρά παιδιά στο βήμα και της έδωσαν λουλούδια.

Φανατική Παναθηναϊκός!

Έχει μεγαλώσει στο Γκύζι και στους Αμπελόκηπους, συνεπώς δεν θα μπορούσε να μην είναι με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο υποστηρίζει φανατικά. Μάλιστα μέχρι πρότινος είχε και εισιτήριο διαρκείας για τη Λεωφόρο.

Πολλές φορές τρώει... καζούρα από τον πατέρα της, ο οποίος υποστηρίζει τον Ολυμπιακό.

Το φαγητό και η δίαιτα

Όπως ομολογεί, λατρεύει το φαγητό, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει κόψει τα πολλά τυριά και τα ζυμαρικά, κατόπιν σύστασης του γιατρού της.

«Κάνω δίαιτα και όλο παχαίνω, η ιστορία της ζωής μου. Από το 2016 έχω πάρει πολλά κιλά και προσπαθώ να τα χάσω με τη βοήθεια ειδικού, του παθολόγου μου. Είναι σημαντικό να απευθυνόμαστε σε επιστήμονες, που γνωρίζουν πώς να μας βοηθήσουν», τονίζει.
Αγαπάει την ελληνική κουζίνα και πιστεύει πολύ στον αγροτουρισμό και στον γαστρονομικό τουρισμό.

Χόμπι

Αγαπημένο της χόμπι είναι το σκι. Όπως δηλώνει, στο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου και στον Παρνασσό έχει περάσει αμέτρητα Σαββατοκύριακα, κάνοντας το αγαπημένο της χόμπι ασταμάτητα.

 

Φωτογραφίες από ΜΚΔ / Βίντεο gazzetta 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση