ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση Χριστοδουλίδη (vid,pics)

«Θα είμαι Πρόεδρος για όλους τους Κυπρίους»

Ανακοινώσεις

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε, την Κυριακή (29/1), στην Παγκύπρια τελική προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία.

Ο κος Χριστοδουλίδης θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι είναι πανέτοιμος να σχηματίσει «μια Κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής» με στόχο να είναι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων.

 «Η εθνική ενότητα είναι μια ιστορική αναγκαιότητα που δεν μπορεί να παρεμποδιστεί από καμία μικροπολιτική σκοπιμότητα και αυτό είναι που αντιλήφθηκαν όλοι από την δεξιά μέχρι την αριστερά και συνενώνονται μαζί μας ακριβώς γιατί πάνω και υπεράνω όλων είναι η πατρίδα μας. Είμαι πανέτοιμος για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων, αλλά και των σημαντικών προβλημάτων της καθημερινότητας, είμαι πανέτοιμος για την προώθηση των συμφερόντων μας στην ΕΕ και στην διεθνή κοινότητα, για να εργαστούμε και να κτίσουμε μαζί ένα μέλλον με ορίζοντα, με ελπίδα με πραγματική προοπτική», τόνισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του. 

Ακολούθως αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός κράτους που θα στηρίζει, μεταξύ άλλων, τον αγρότη, τον γεωργό, τον κτηνοτρόφο, που «θα αναγεννήσει στην πράξη το πρωτογενή τομέα της χώρας» και θα αναζωογονήσει την ύπαιθρο και που θα βρίσκεται στο πλευρό και των νέων, θα δίδει αξιοπρεπείς συντάξεις, θα στηρίζει τους ευάλωτους πολίτες και που θα θέσει όσο πιο ψηλά γίνεται τον πήχη για την παιδεία και τον πολιτισμό με καλά δημόσια σχολεία.

Εν συνεχεία ο κος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι ο διάλογος που είχε όλο αυτό το διάστημα με το σύνολο της κοινωνίας θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, διότι είναι απαραίτητο στοιχείο, όπως είπε, για την πρόοδο του κράτους, και πρόσθεσε ότι είναι επικεντρωμένος, «στην επόμενη μέρα για την άμεση εφαρμογή συγκεκριμένων ενεργειών για το Κυπριακό, για την οικονομία, για την κοινωνία» και για όλα αυτά που οι πολίτες ανέδειξαν μέσα από διάλογο.

Ακολούθως συμπλήρωσε πως το πρόγραμμα του, το οποίο έτυχε μιας σοβαρής αξιολόγησης και επεξεργασίας και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μεταναστευτικού, του δημογραφικού και του στεγαστικού, «δεν αποτελείται από γενικόλογες μεγαλοστομίες, δεν επικαλείται μαγικά ραβδιά και δεν θα με ακούσετε σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα να παρουσιαστούν ως μεσσίας» και «δεν χρειαζόμαστε να μηδενίσουμε την δουλειά άλλων…»

Ο κος. Χριστοδουλίδης είπε ότι θα ξεκινήσει αμέσως «μια μεγάλη διπλωματική προσπάθεια για το Κυπριακό για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, μαζί με την ΕΕ και απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα» και πρόσθεσε πως έχει ήδη ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση και έχει γίνει και σχετική προεργασία, ενώ γνωρίζει «πάρα πολύ καλά πως λειτουργεί η ΕΕ και πως η διεθνής κοινότητα» και έχει την γνώση, τις εμπειρίες και τις διασυνδέσεις.

Θέλησε μάλιστα να διευκρινίσει πως, «Οι προτάσεις μας για την οικονομία και την κοινωνία είναι στοχευμένες, κοστολογημένες και ευθυγραμμισμένες με τις δημοσιονομικές δυνατότητες του κράτους», ανέφερε και πρόσθεσε πως ετοίμασε ήδη τα προσχέδια των υπουργικών αποφάσεων και των νομοσχεδίων και εισάγονται μέτρα, υπηρεσίες και «δημιουργούμε ή ενισχύουμε δομές για να προσφέρουμε στήριξη στις μητέρες, ηλικιωμένους, πολύτεκνους, μονογονείς και στα άτομα που χρήζουν ειδικής φροντίδας. Ας καταλάβουν επιτέλους κάποιοι σε αυτό τον τόπο πως δεν είναι μεταξύ μας που θα λύσουμε το Κυπριακό και ας σταματήσουμε να αναλωνόμαστε σε αντιπαραθέσεις που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα».

Εν κατακλείδι ο κος Χριστοδουλίδης, ευχαρίστησε τόσο τους αρχηγούς, τους αξιωματούχους και τα μέλη των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του όσο και τον κόσμο για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν.

Η συγκέντρωση έγινε στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, του Πρόεδρου της ΔΗΠΑ Μάριου Καρογιάν, της Πρόεδρου του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, ευρωβουλευτών και βουλευτών.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση