ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι εκπομπές αλόγου, ο αρνητισμός και ο ήρωας με παντόφλες

Επικρατούν οι αλληλοκατηγορίες, ο φθόνος και τα κτυπήματα κάτω και πάνω από την μέση

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

* Πραγματικά πήραμε μια γεύση που μας ρίχνει στο δάπεδο. Απ’ αυτές τις γεύσεις που δεν μπορείς να ανεχθείς. Και νοιώσαμε ότι θα υποφέρουμε , άλλοι από επαγγελματική διαστροφή και οι υπόλοιποι από την αίσθηση- «υποχρέωση», ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν γνώση για τους πολιτικούς που ψηφίζουν. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα περιθώρια μας είναι λίγα και δεν έχουμε και αρκετές επιλογές, αφού μας προϊδέασαν κατάλληλα οι άνθρωποι.

 * Οριστικά και αμετάκλητα η χειμερινή περίοδος (δημοσιογραφική αδεία) στα κανάλια, θα κυλήσει με εκπομπές ΑΛΟΓΟΥ και σίγουρα όχι λόγου ή τοκ σόου, όπως συνηθίζεται στην τηλεοπτική αργκό. Γιατί ο λόγος είναι κάτι συναρπαστικό και δεν εμπεριέχει στοιχεία που προκαλούν την αποστροφή των ανθρώπων, αφού αποτελεί το κατ’ εξοχήν επικοινωνιακό τους μέσο. Όμως με τις εκπομπές λόγου που παρακολουθούμε στην τηλεόραση καις τα άλλα ΜΜΕ, όπου επικρατούν οι αλληλοκατηγορίες, ο φθόνος και τα κτυπήματα κάτω και πάνω από την μέση δεν προσφέρουν σε κανένα σημείο αυτό που είναι και η αποστολή τους. Δηλαδή η ενημέρωση των πολιτών για τις προτάσεις των κομμάτων σε σημαντικά θέματα που τους απασχολούν αλλά και η διαπίστωση του επιπέδου τους για να μπορεί να. επιλέξει τον καλύτερο.

 * Η μοναδική έγνοια των κομματαρχών και   βουλευτών είναι να αναδείξουν τα αρνητικά των αντιπάλων τους, χωρίς να μας παρουσιάζουν τα δικά τους θετικά και τις δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση έχουν και οι δημοσιογράφοι που επιμελούνται τέτοιου είδους εκπομπές. Οι οποίοι και αφήνουν τους πολιτικούς να λένε τα δικά τους και να τσακώνονται, χωρίς να παρεμβαίνουν και χωρίς να τους βάζουν σε κάποια πλαίσια ευπρέπειας. Αφού οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνονται όσο και αν είναι προσβλητικό γι’ αυτούς πρέπει να γίνεται.

 * Η επικέντρωση των δημοσιογράφων στις προτάσεις των κομμάτων και οι συνεχείς ερωτήσεις περί αυτών, θα υποβοηθήσουν έτσι ώστε η συζήτηση να γίνει ενδιαφέρουσα και να μπορέσει ν’ αποκομίσει κάτι ο τηλεθεατής. Διαφορετικά στο συρφετό που δημιουργείται πάει και ο δημοσιογράφος θύμα και στιγματίζει την καριέρα του με εκπομπές ΑΛΟΓΟΥ και σίγουρα όχι λόγου.

 * Ακόμη ευτυχέστεροι θα είμαστε ως τηλεθεατές αν πέραν των εκπροσώπων των υποψηφίων να φιλοξενούνται στις εκπομπές και άνθρωποι που δεν είναι ενταγμένοι σε κόμματα και θα μπορούσαν να προσφέρουν μια άλλη διάσταση στις συζητήσεις. Θα μπορούσαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους με περισσότερη σαφήνεια και καθαρότητα έχοντας, τις περισσότερες φορές και καλύτερη γνώση του αντικειμένου. Γιατί δημοσιογράφοι - παντογνώστες δεν υπάρχουν και καλά θα ήταν κάποιες φορές να έχουν και συμπαραστάτες στην προσπάθεια τους.

 * Όσον αφορά την επιλογή τους μπορεί να γίνεται ανάλογα με το θέμα που είναι προς συζήτηση. Αυτά όλα φυσικά μπορεί να είναι θεωρητικά και δύσκολα θα εφαρμοστούν ,καθότι οι εκλογές- κουνήσου από την θέση σου και καταφθάνουν- είναι προϊόν που πωλείται πανάκριβα.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερος αν καλλιεργούσε περισσότερο την επαφή του με την τηλεόραση, αφού βλέπετε την σύγχρονη εποχή καλός πολιτικός είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα αυτός που αγαπιέται από το φακό. Η ασπρόμαυρη ελληνική ταινία ο ήρωας με τις παντόφλες λες και γράφτηκε γι’ αυτόν. Προσωπικότητα που ξεπέρασε τα στενά όρια της μικρής Κύπρου.

ΥΓ: Καλά Χριστούγεννα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους. Πάντα υγεία, ευεξία και κυρίως αυτό τον καιρό ψυχική ισορροπία. Όλα είναι στιγμές στην ζωή. Θα γράψουμε στο βιογραφικό μας και τα περί πανδημίας και η ζωή στο Κυπριστάν θα προχωρήσει πάλι σε αχαρτογράφητα νερά. ( α, πα, πα αυτή η έκφραση του συρμού. Πού την θυμηθήκαμε τέτοιες ώρες. Αλλά πέστε μου σ’ αυτό τον δύσμοιρο τόπο πότε σαλπάραμε με μπουνάτσα και ούριο άνεμο και μας οδηγούσαν σε ήρεμα λιμάνια χωρίς προσκρούσεις σε υφάλους;)

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X