ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Η προσωπική κατάθεση, το όνειρο και ο πόλεμος κατά της ασυδοσίας

Η στεντόρεια δημοσιογραφική φωνή, μετατράπηκε σε ηχώ των επιθυμιών ηγετίσκων

Ο Πιστολέρο ξανατράβηξε τα πιστόλια. Μετά από την αναγκαία συντήρηση των εργαλείων της δουλειάς, τα έθεσε ξανά σε... λειτουργία. Μάλιστα ενίσχυσε το οπλοστάσιο του, με το Ξιουροβόλο, όπως λέμε, πολυβόλο πυροβόλο. Μιλάμε για όπλο που η διατρητικότητα του ξεπερνάει τους τοίχους των πολιτικών γραφείων, ενίοτε και τηλεοπτικών καναλιών...

Kι επειδή εκμοντερνιζόμαστε, σ’ αυτή τη φάση θα χτυπάμε και ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να εκπληρωθεί το ρηθέν από τις γραφές, ότι κάποια στιγμή η ασυδοσία στην πολιτική θα καταπολεμηθεί με τα ίδια όπλα που χρησιμοποιούν οι εργάτες της (οι πολιτικοί). Με λόγια του αέρα. Εξ ου και ο ηλεκτρονικός πιστολέρο.

Η προσαρμογή δηλαδή στα νέα δεδομένα της εποχής. Από το χαρτί της εφημερίδας, στο κλικ του υπολογιστή. Εμείς όμως παραμένουμε ρομαντικοί δημοσιογράφοι, γιατί η ενημέρωση του κοινού και η φωνή των πολιτών μέσω μας, πρέπει να ακούγεται με διάφορους τρόπους και σε όλες τις εκφάνσεις.

Χωρίς κυκλώματα, χωρίς δημοσιογραφικές ανασφάλειες που επωάζονται από το κόμπλεξ της δημοσιότητας. Σιγανά και ταπεινά, όπως λέει και το σχετικό άσμα. Απέχουμε από τα μη, διότι κι επειδή, που θα πρέπει να τηρείς υπηρετώντας τα συμφέροντα άλλων.

Η μετεγγραφή στην ηλεκτρονική εφημερίδα 24news, συμπίπτει με μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τον τύπο. Όπου ο δημοσιογράφος από εκτελεστικό όργανο της τέταρτης εξουσίας, έγινε φερέφωνο των προσωπικών συμφερόντων των εκδοτών.

Η στεντόρεια δημοσιογραφική φωνή, μετατράπηκε σε ηχώ των επιθυμιών ηγετίσκων, που από σύμπτωση ή έστω λόγω της εύπλαστης τους σπονδυλικής στήλης, κατάφεραν ν’ αναρριχηθούν στην ιεραρχία του τύπου.

Έτσι και η επιβίωση στα Μέσα Μαζικής Ε(ξ)ημέρωσης (ενημέρωση είναι μεγάλη λέξη για να την χρησιμοποιούμε σε τέτοιες περιπτώσεις) είναι ζήτημα ορθής έκφρασης της ατάκας. «Ότι πείτε κύριε. Είστε ο καλύτερος κύριε»… Σε ορισμένες περιπτώσεις για εξυπηρέτηση ειδικών συμφερόντων, χρησιμοποιούνται και άλλα μέρη του σώματος, πέραν των φωνητικών χορδών…

Τα δημοσιογραφικά προσόντα , το ταλέντο η αίσθηση της είδησης ανυπερθέτως περνούν σε δεύτερη μοίρα. Εν πάση περιπτώσει η δημοσιογραφία έπιασε πάτο, παρασύροντας μαζί της και την κοινωνία. Όμως που θα πάει, θα ξεκολλήσει, προσφέροντας ανάσες σε όσους από εμάς πιστεύουμε ότι οι δημοσιογράφοι μπορούν για περισσότερα, αρκεί να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να δούμε και λίγο τον ουρανό , γιατί βλέποντας συνεχώς το έδαφος, μπορεί από τύχη να μην σκουντουφλήσουμε, αλλά σίγουρα θα ζαλιστούμε…

Ούπς! Με συγχωρείτε παρασύρθηκα . Η μεμψιμοιρία εκφράζεται για πρώτη και τελευταία φορά απ’ αυτή την στήλη, που κλείνει αισίως 27 συναπτά έτη και εκφράστηκε από διάφορες και πολυποίκιλες δημοσιογραφικές επάλξεις.

Επιδίωξη μας θα είναι να σας ενημερώσουμε για όλους και όλα και γιατί όχι, ενίοτε να σκάσετε και κανένα γελάκι. Γιατί η ζωή είναι μια ανάσα και χρειάζεται στην διάρκεια της, να προφθάσουμε αρκετά. Κι επειδή μάλλον ελάχιστα θα έχουμε την δυνατότητα να υλοποιήσουμε, τουλάχιστο, ας απολαύσουμε τα λίγα.

Πάμε λοιπόν και ο Θεός βοηθός. Και μην ξεχνάτε, ότι το όνειρο ενός ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ των μίντια είναι μόνο να τραυματίζει, αλλά ουδέποτε να δολοφονεί…

Aπίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Τι ρε, Πιστολέρο είναι αυτός που γράφει όλα αυτά τα δακρύβρεχτα; Χλεχλές και φλώρος με δόση ψευτοκουλτουριάρη ευρωττοπουζοκυπραίου που το παίζει πρωτευουσιάνος, τον κόβουμε. Δεσμεύομαι (όχι τέτοιες εκφράσεις) ότι από αύριο θα επανέλθουμε στο Ξιούρι-σμα από καθαρόαιμο… διαφανοκέφαλο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X