ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πήγε στο Ισραήλ η ευρωβουλευτής Ελένη Σταύρου (pics)

«Το Ισραήλ οφείλει να εντείνει τον πόλεμο του κατά της τρομοκρατίας»

Στο Ισραήλ βρίσκεται η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Σταύρου, δηλώνοντας «είμαι σε συνεχή επικοινωνία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τον πρόεδρο Manfred Weber, τον οποίο ενημερώνω συνεχώς για τις εδώ επαφές μου, με στόχο να πορευτούμε με σοβαρότητα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, η οποία επηρεάζει γενικότερα την Ευρώπη και ειδικότερα την Κύπρο».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Βρίσκομαι από το βράδυ της Κυριακής στο Ισραήλ, στο κέντρο των πολύ σοβαρών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.
Επέλεξα να επισκεφτώ την εμπόλεμη ζώνη, όπως και στο παρελθόν, λόγω της ανάγκης να γνωρίζουμε ως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την πραγματική κατάσταση από το σημείο των γεγονότων.

Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τον πρόεδρο Manfred Weber, τον οποίο ενημερώνω συνεχώς για τις εδώ επαφές μου, με στόχο να πορευτούμε με σοβαρότητα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, η οποία επηρεάζει γενικότερα την Ευρώπη και ειδικότερα την Κύπρο.

Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον μιας πολύ δύσκολης κατάστασης. Το Ισραήλ οφείλει να εντείνει τον πόλεμο του κατά της τρομοκρατίας. Είτε αυτή η τρομοκρατία προέρχεται από την Χαμάς, είτε από άλλες ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις ο οποίες δρουν και δυναμώνουν με την βοήθεια της Τουρκίας του Ιράν και άλλων μουσουλμανικών κρατών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να παραμείνει σε πρώτο πλάνο η ανάγκη να μειωθούν οι ανθρώπινες απώλειες. Οι εικόνες που βλέπουμε από την Λωρίδα της Γάζας είναι σίγουρα δύσκολες για όλη την ανθρωπότητα. Προτεραιότητα μας είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί και η επίλυση του πολιτικού προβλήματος με πλήρη σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, ιδίως όταν στη μέση βρίσκονται αθώα μικρά παιδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση