ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πιάστηκε το πόδι των τραπεζών από Δικαστήριο με καταχρηστικές χρεώσεις

Συνεχίζονται οι ψηλές χρεώσεις και δεν δίνονται λογαριασμοί στους πολίτες

Στέλιος Ξιουρής

Οι αυθαιρεσίες των τραπεζών διαπιστώνονται σε πολλούς τομείς με ορισμένες εκ των ενεργειών τους να κρίνονται ως παράνομες από δικαστήρια και κάποιες άλλες ιδιαίτερα εκβιαστικές και ενίοτε παράλογες, αφού δεν δίνουν σε πελάτες τους ακριβείς λογαριασμούς τους ώστε να μπορούν να προχωρήσουν σε αναδιαρθώσεις.

Ακόμη η ασυδοσία όπως την περιέγραψαν τα μέλη της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής έγκειται και στο γεγονός των υψηλών χρεώσεων οι οποίες και απομυζούν το βαλάντιο των πολιτών.

Ωστόσο και παρά τις κραυγές των βουλευτών δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι και οι τράπεζες συνεχίζουν ακάθεκτες το έργο τους.

Στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, ανακοίνωσε ότι:

• Κυπριακό δικαστήριο δικαίωσε την περασμένη Πέμπτη, για πρώτη φορά παραπονούμενο για καταχρηστικές ρήτρες από Τράπεζες.
• Αφορούν χρεώσεις και αδιαφάνεια για τις χρεώσεις και διατάσσεται άμεση παύση τους.
• Η Τράπεζα έχει το δικαίωμα έφεσης.
• Είναι πολύ σημαντική η απόφαση και αναμένονται αποφάσεις και για δύο άλλες υποθέσεις.

Βουλευτές επεσήμαναν ότι η υπόθεση θα αποτελέσει πρότυπο και προηγούμενο και για πολλές άλλες ανάλογες υποθέσεις, οι οποίες αφορούν πολλές χιλιάδες δανειολήπτες.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την απόφαση του δικαστηρίου, αφού ανοίγει τον δρόμο για δικαίωση χιλιάδων δανειοληπτών.

Ο βουλευτής Μαρίνος Μουσιούττας της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, τόνισε ότι για πρώτη φορά δικαιώνονται δανειολήπτες για άδικες χρεώσεις από Τράπεζες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση