ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παταγώδης αποτυχία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ, κατολίσθηση ΔΗΣΥ

Θρίαμβος ΔΗΠΑ-ΕΛΑΜ - Αυτοί είναι οι 56 νέοι βουλευτές

Στέλιος Ξιουρής

Ο κυρίαρχος λαός τους έδωσε το μήνυμα. Τα τέσσερα μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ απώλεσαν ποσοστά και την ίδια ώρα οι ψηφοφόροι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο ΕΛΑΜ, που είχε την μεγαλύτερη αύξηση ποσοστών και την ΔΗΠΑ που εμβόλισε το ΔΗΚΟ και μπαίνει στην Βουλή με ψηλά ποσοστά.

Προφανώς και δεν θα υπάρξει καμία παραίτηση αρχηγών κομμάτων ως είθισται σε όλο τον κόσμο από όσους έχασαν και θα καλυφθούν πάλι πίσω από επίρριψη ευθυνών σε οποιουσδήποτε άλλους παρά να αναλάβουν την ευθύνη τους.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα και την Προεδρία της Βουλής φαίνεται ότι η συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-Οικολόγοι δύσκολα θα μπορέσει να ευοδωθεί. Από την άλλη δύσκολη φαντάζει και η συνεργασία του άλλου πόλου με μπροστάρη τον ΔΗΣΥ αν και όλα είναι πιθανά αφού θα πρέπει να συγκολληθεί το πάζλ. Οι πληροφορίες λένε ότι θα διεκδικήσει την Προεδρία κάποιος εκ της ΔΗΠΑ.


Αυτοί είναι οι 56 βουλευτές (Πίνακες)


Για τον ΔΗΣΥ και την Κυβέρνηση οι εκλογές επέφεραν το μικρότερο δυνατό κακό αφού κάλυψαν την μείωση των ποσοστών τους πίσω από την ήττα των άλλων μεγάλων αντιπάλων.

Ακόμη μείωση ποσοστών υπέστη και η ΕΔΕΚ αν συνοπολογισθεί ότι συμπορεύτηκε με την Συμμαχία πολιτών και η άθροιση των ποσοστών τους φτάνει στο 12.6 % και όχι στο 6 % που πήρε.

Ηττημένοι και οι Οικολόγοι που πλήρωσαν τον ιδεολογικό αχταρμά των θέσεων του κόμματος στο Κυπριακό. Ακόμη φαίνεται ότι δεν έπεισε η Προεδρία των Οικολόγων υπό τον Χαράλαμπο Θεοπέμπτου.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση