ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
19° Λευκωσία,
09 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Παραπονούμενος ο Οκταί: Τι τον ενόχλησε απο ΕΕ , Κύπρο

Ε/κ και ΕΕ εμποδίζουν τη μεταφορά ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα

Κάθε βήμα στο Κυπριακό το κάνει η Τουρκία, ανάφερε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, που κατηγόρησε την ΕΕ και την ε/κ πλευρά ότι παρεμποδίζουν την μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται καθημερινά διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές στα κατεχόμενα.

Με τίτλο «Η Μπλε Πατρίδα και τα νέα βήματα στην ενέργεια», ο Αμπντουλάχ Καρακούς στο σημερινό του άρθρο στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, δημοσιεύει τις δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου, ο οποίος είπε ότι «η Τουρκία έχει δει τα παιχνίδια που παίζονται στη Μεσόγειο και έχει κάνει τα απαιτούμενα βήματα. Η Μπλε Πατρίδα είναι η κόκκινη γραμμή της Τουρκίας. Τα πλοία μας βρίσκονται στη Μεσόγειο, ένα σαφές μήνυμα δίνεται σε φίλους και εχθρούς. Η Τουρκία είναι αυτή που κάνει κάθε βήμα για επίλυση του Κυπριακού. Πρωτίστως η ΕΕ πρέπει να το δει αυτό».

Ωστόσο, συνέχισε, η ΕΕ και το κακομαθημένο της παιδί η ε/κ πλευρά – κατά την έκφρασή του - προτιμούν στη θέση της λύσης να παίζουν παιχνίδια. Η Τουρκία σε αυτή τη διαδικασία ήταν και θα συνεχίσει να είναι κοντά στο ψευδοκράτος, είπε στον αρθρογράφο ο Φουάτ Οκτάι.

Η Τουρκία, συνέχισε, εργάζεται στο θέμα της μεταφοράς ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα, ωστόσο παρεμβάλλουν εμπόδια η ε/κ πλευρά και η ΕΕ. «Εργαζόμαστε τώρα σε ένα έργο που σχετίζεται με αυτό. Θα είναι παρόμοιο με αυτό για το νερό και θα επιλύσει ριζικά τα ενεργειακά προβλήματα της τ/κ πλευράς. Θα γίνει από την Τουρκία», είπε..

Ο αρθρογράφος αναφερόμενος στα «εμπάργκο» που επιβάλλονται στο ψευδοκράτος, γράφει ότι ο Τούρκος Αντιπρόεδρος του είπε πως προσπαθούν να βελτιώσουν τις μεταφορές και εργάζονται για την επέκταση του παράνομου αεροδρομίου στα κατεχόμενα. Τόνισε επίσης ότι προσπαθούν να κάνουν την «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, να σταθεί στα πόδια της οικονομικά.

Αναφερόμενος στην σημερινή σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο αρθρογράφος σημειώνει ότι ο κ. Οκτάι δήλωσε ότι η «Γαλλία προκαλεί σύγχυση στην ΕΕ» και ζήτησε να σταματήσουν τα παιχνίδια που, όπως ισχυρίστηκε, παίζουν στην περιοχή η Ελλάδα και η «ε/κ διοίκηση». «Είναι και προς το συμφέρον της ΕΕ να συνέλθουν μιαν ώρα αρχύτερα», ανάφερε.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Λιβύη, ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι συνεχίζονται οι «πολύ περιεκτικές συμφωνίες» της χώρας του με τη Λιβύη και ότι έχουν συνάψει οικονομικές συμφωνίες στη βάση της αμοιβαίας συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη της Λιβύης.

Το τελευταίο διάστημα, πρόσθεσε, υπάρχει εντατικό πήγαινε-έλα και από τις δύο χώρες και σημείωσε ότι είναι τώρα η περίοδος ανοικοδόμησης της περιοχής και υπάρχει συνεργασία με στόχο την χρήση των ενεργειακών πόρων προς όφελος των συμφερόντων του λιβυκού λαού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση