ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραιτήθηκε ο Υφυπουργός Καινοτομίας Φίλιππος Χατζηζαχαρια

Προσωπικούς λογούς επικαλείται η επιστολή

Για προσωπικούς λόγους σύμφωνα με την επιστολή παραίτησης που απέστειλε στο Προεδρικό παραιτήθηκε ο Υφυπουργός Καινοτομίας Φίλιππος Χατζηζαχαρια.

Το προεδρικό έκανε αποδεκτή σύμφωνα με πληροφορίες την παραίτηση του κ. Χατζηζαχαρια και αναμένονται λεπτομέρειες για την αντικατάσταση του.

Υπενθυμίζεται ότι ερωτηθείς για το θέμα του ανασχηματισμού μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου χθες, ο κ. Χατζηζαχαρία είπε ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας κι εναπόκειται σε αυτόν ν’ αποφασίσει αν θα τελειώσει η θητεία κάποιου.

Ο ίδιος, είπε, από την στιγμή που βρέθηκε στην θέση που είναι, δίδει «το 100% των δυνατοτήτων μου για να φέρω εις πέρας το πολύτιμο και πολυπόθητο έργο που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος στην προεκλογική του εκστρατεία. Κι όπως βλέπετε κι εσείς, αυτό παίρνει σάρκα και οστά».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης πριν από την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου της Πέμπτης, μίλησε στους Υπουργούς για τις αναφορές περί ανασχηματισμού, τονίζοντας «αν έχω κάτι μαζί σας ή αν το σκέφτομαι για κάποιον, να είστε σίγουροι ότι δεν θα ενημερωθείτε από εφημερίδες».

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος ανέφερε, «η απάντηση μου σε μια συγκεκριμένη ερώτηση ήταν ότι ναι θα προχωρήσω σε ανασχηματισμό πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών. Διάβαζα κάποια σχόλια στον τύπο και ήθελα να διευκρινίσω γιατί είδα φωτογραφίες δικές σας στις εφημερίδες. Να ξέρετε ότι σας προσεγγίζω ως συνεργάτες, αν έχω κάτι μαζί σας ή αν το σκέφτομαι για κάποιον, να είστε σίγουροι ότι δεν θα ενημερωθείτε από εφημερίδες ούτε από κανέναν. Ήθελα να το διευκρινίσω, να ευχηθώ σε όλους σας καλή χρονιά. Έχουμε 10 μήνες όπου έγινε πολλά σημαντικό έργο σε θέματα, τα οποία ήταν σύνθετα και δύσκολα. Έγινε σημαντική δουλειά. Τη δουλειά σας εσείς πρώτα, πρέπει να την αναδεικνύεται».

Τόνισε, «συνεχίζουμε με ένα και μοναδικό στόχο, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα διακυβέρνησης που υποσχεθήκαμε στον κυπριακό λαό. Όλα τα άλλα που γράφονται, που λέγονται, που ψιθυρίζονται από κάποιους, εμείς είμαστε επικεντρωμένοι αποκλειστικά και μόνο να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα διακυβέρνησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση