ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Παραιτήθηκε ο Λευτέρης Χριστοφόρου

Μπορεί να υπηρετήσει το κόμμα και από τη θέση του απλού μέλους

Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής ο Λευτέρης Χριστοφόρου προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως είπε στην ανακοίνωσή του μπορούν νέα άτομα να λάβουν θέση στην ηγεσία του κόμματος. Παράλληλα τόνισε πως θα συνεχίσει να συνεισφέρει στο κόμμα από τη θέση του ευρωβουλευτή.

Η «Κ» είχε αποκαλύψει από τις 8 Δεκεμβρίου την πρόθεση του κ. Χριστοφόρου να παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο στον Χάρη Γεωργιάδη

Όπως έγραψε την Πέμπτη η «Κ», ενώ αρχικά ο κ. Χριστοφόρου δεν ευνοούσε απομάκρυνσή του από την ηγεσία, δεδομένου ότι είχε μόλις επανεκλεγεί χωρίς ανθυποψήφιο στη θέση, σήμερα αναδιπλώνεται. Δεν πέρασε απαρατήρητη στις Βρυξέλλες η κίνηση του Προέδρου Αναστασιάδη να ευχαριστήσει προσωπικά τον Χάρη Γεωργιάδη για τον ρόλο του στη διάσωση της κυπριακής οικονομίας και να του ευχηθεί τα καλύτερα. Κίνηση που μεταφράστηκε με το ότι ο Πρόεδρος έδωσε το δακτυλίδι στον Χάρη Γεωργιάδη να συνεχίσει από την ανώτατη πυραμίδα του ΔΗΣΥ.

Ο Λευτέρης Χριστοφόρου, όπως αναφέρει στο στενό του περιβάλλον μπορεί να υπηρετήσει το κόμμα και από τη θέση του απλού μέλους. Είναι γνωστός άλλωστε για τον κομματικό του πατριωτισμό και θεωρείται βέβαιο πως θα θέσει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου στη διάθεση του κόμματος. Θέση την οποία θα διεκδικήσει εκτός απροόπτου ο Χάρης Γεωργιάδης στο ανώτατο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί. Υπάρχουν ωστόσο και κύκλοι που υπενθυμίζουν την δημοτικότητα του κ. Χριστοφόρου στη βάση του ΔΗΣΥ και σημειώνουν με νόημα πως είναι πολύ νέος για να συνταξιοδοτηθεί 2024.

Πηγή: Η Καθημερινή / Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X