ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραιτήθηκε ο Κώστας Κληρίδης

Αιφνιδιαστική κίνηση από τον Γενικό Εισαγγελέα

«‘Εχω νωρίτερα σήμερα υποβάλει γραπτώς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την παραίτηση μου από τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με άμεση ισχύ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης .

«Η ταραχώδης θητεία μου για επτά χρόνια ως Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του κράτους, σημαδεύτηκε από ποικίλες δυσκολίες και αντιξοότητες και δυστυχώς μέχρι και το θέμα της επακριβούς ημερομηνίας αφυπηρέτησης μου κατέστη αντικείμενο και εργαλείο μείωσης της προσωπικότητας μου λόγω των χειρισμών που είχαν προηγηθεί και επακολουθήσει, καθώς και των πιέσεων που ασκήθηκαν και ασκούνται», αναφέρει.

«Έχω προσπαθήσει κατά την τελευταία αυτή επταετία να προασπίσω με κάθε μέσο την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του θεσμού τον οποίο τάχθηκα να υπηρετώ. Άνθρωπος εκ φύσεως χαμηλών τόνων υποχρεώθηκα σε πλείστες περιπτώσεις να έρθω σε σύγκρουση και αντιπαράθεση και με άλλους θεσμούς του κράτους και με αξιωματούχους και με έντυπα, τα οποία δυστυχώς ανέλαβαν να προωθήσουν τη φθορά μου για λόγους καθόλου άσχετους με τη στάση που τήρησα στον χειρισμό συγκεκριμένων υποθέσεων. Πολλοί τα γνωρίζουν και όλοι σιωπούν ή και συγκαλύπτουν», σημειώνει.

Αναφέρει, επίσης, ότι «ως προς το συγκεκριμένο θέμα της αφυπηρέτησης μου, ως γνωστόν καθορίστηκε κατ΄εφαρμογή διατάξεων του Συντάγματος και των νόμων η ημερομηνία της 1.8.2020 από το Γενικό Λογιστήριο και επιβεβαιώθηκε και με τη χθεσινή ανακοίνωση.Τα υπόλοιπα τα οποία λέχθηκαν εκ του περισσού στην ανακοίνωση της Γενικής Λογίστριας με τα οποία επαναφέρεται θέμα δυνατότητας λήψης προ-αφυπηρετικής άδειας, κατά τη δική μου άποψη και την άποψη άλλων νομικών δεν ευσταθούν ούτε και επηρεάζουν εν πάση περιπτώσει την καθορισθείσα ημερομηνία».

«Παρ΄όλον τούτου, συνέχισαν μέχρι και σήμερα, οι πιέσεις και παραινέσεις προς εμένα για πρόωρη αποχώρηση ώστε να αναλάβουν καθήκοντα οι δύο νέοι αξιωματούχοι στη Νομική Υπηρεσία. Η χλεύη και η προσπάθεια μείωσης και απόδοσης ευτελών κινήτρων συνεχίζεται. Δεν είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω να υφίσταμαι την ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία παρουσιαζόμενος ως προσκολλημένος σε θώκο.Είναι για μένα και την οικογένεια μου θέμα αξιοπρέπειας. Όπως με αξιοπρέπεια ανέλαβα αυτό το αξίωμα και προσπάθησα να επιτελώ τα καθήκοντα μου καθ΄όλο αυτό το διάστημα, με αξιοπρέπεια και αποχωρώ», αναφέρει ο κ. Κληρίδης.

«Ευχαριστώ θερμά όλους όσους με στήριξαν στο δύσκολο έργο που είχα να επιτελέσω», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X