ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραίτηση Ιωνά με πυρά κατά της Αστυνομίας

Οι δηλώσεις και η ανακοίνωση Αναστασιάδη

Έγινε, τελικά, το αναμενόμενο, κατά την συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, το πρωί της Πέμπτης 2 Μαΐου. Ο Υπουργός υπέβαλε την παραίτησή του, με τον Πρόεδρο να την κάνει αποδεκτή, παρακαλώντας παράλληλα τον κ. Νικολάου να παραμείνει στην θέση του μέχρι την κατάθεση των νομοσχεδίων για την μεταρρύθμιση του τομέα της Δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ο κ. Νικολάου, ανέφερε: «νομίζω, ότι η παραίτησή μου έγινε δεκτή», ενώ επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα σε δημοσιογραφική του διάσκεψη, εντός των ημερών.

«Πρόθεσή μου είναι να μιλήσω με την ανεξάρτητη επιτροπή παραπόνων για την αστυνομία για διερεύνηση του θέματος. Θεωρώ άδικη την επίρριψη ευθυνών και στον Υπουργό γιατί δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την Αστυνομία, ανέφερε ο κ. Νικολάου.

«Ζήτησα ανεξάρτητη πλήρη διερεύνηση των ευθυνών που θα καταδείξουν τις ελλείψεις στη διαδικασία. Καλώ την κοινή γνώμη να συνεχίσει να επιδεικνύει εμπιστοσύνη στο αστυνομικό σώμα. Όλοι μας έχουμε περάσει δύσκολα. Σε προσωπικό επίπεδο έχουμε βασανιστεί πολύ, όχι για το αν θα υπέβαλλα παραίτηση, αλλά για τις οικογένειες των θυμάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του.

Αυτούσιες οι δηλώσεις του στο βίντεο:

«Με λύπη αποδέκτηκα»

Έκκληση στον Ιωνά Νικολάου όπως παραμείνει στην θέση του μέχρι να φέρει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τα νομοσχέδια για την μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Αναστασιάδης, ξεκαθαρίζει ότι έκανε αποδεκτή μετά λύπης του την παραίτηση του κ. Νικολάου:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου, ο οποίος μου υπέβαλε την παραίτηση του για λόγους πολιτικής ευθιξίας, σχετικά με πράξεις ή παραλείψεις από πλευράς του αστυνομικού Σώματος στη διερεύνηση καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα.

Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι με ιδιαίτερη λύπη που έχω αποδεχτεί την παραίτηση του γιατί αποστερούμαι των υπηρεσιών ενός των στενότερων συνεργατών μου. Επιθυμώ να υπογραμμίσω το πολιτικό ήθος που πάντοτε τον διέκρινε και που επιδεικνύει ο κ. Νικολάου.

Ο Ιωνάς Νικολάου επιτέλεσε με ευσυνειδησία τα καθήκοντα του ως Υπουργός και αφήνει πίσω του πολυσχιδές έργο, ειδικά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων του δικαστικού και σωφρονιστικού συστήματος, αλλά και του αστυνομικού σώματος. Ενώ παράλληλα έχει συμβάλει καθοριστικά και στην ετοιμασία σειράς μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων που δεν αφορούσαν το Υπουργείο του.

Υποβάλλει την παραίτηση του σε μια στιγμή που βρίσκεται στην τελική της φάση η ολοκλήρωση της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης.

Ως εκ τούτου αποδεχόμενος την παραίτησή του τον παρακάλεσα να παραμείνει στη θέση του για να φέρει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου εντός των επόμενων ημερών το σύνολο των Νομοσχεδίων μεταρρύθμισης του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης που αυτή τη στιγμή βρίσκεται για νομοτεχνική επεξεργασία στην Νομική Υπηρεσία.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να επαναλάβω πως συμμερίζομαι τον συγκλονισμό και αποτροπιασμό της κοινωνίας για τα πρωτόγνωρα αυτά εγκλήματα. Θέλω να διαβεβαιώσω για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση των στυγερών δολοφονιών, αλλά και πλήρη διερεύνηση των πράξεων ή παραλείψεων σχετικά με τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X