ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάνω από €6 εκ. για στήριξη πληγέντων από την πυρκαγιά στη περιοχή Λάρνακας - Λεμεσού

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου

ΚΥΠΕ

Πληρωμές πέραν των έξι εκατομμυρίων ευρώ έκανε η Κυπριακή Δημοκρατία, στo πλαίσιo στήριξης των πληγέντων και των επηρεαζόμενων περιοχών από την πυρκαγιά στην ορεινή περιοχή Λάρνακας και Λεμεσού το 2021.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Λογιστήριο, η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε σε σχετικές πληρωμές, με το συνολικό ποσό δαπανών να ανέρχεται σε €6.376.481,68 ενώ το ποσό των €1.058.051,14 συλλέγηκε από εισφορές για στήριξη των πληγέντων.

Στην ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε με βάση τις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της ίσης μεταχείρισης των πολιτών, αναφέρεται ότι στις 6 Ιουλίου 2021, λόγω της ευγενούς αίτησης πολλών συμπατριωτών μας για συνεισφορά χρημάτων για στήριξη των πληγέντων, το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας προχώρησε στη δημιουργία ειδικού τραπεζικού λογαριασμού με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, στον οποίο μπορούσαν να κατατίθενται οι οποιεσδήποτε εισφορές. Ως αποτέλεσμα, συλλέγηκε το ποσό του €1.058.051,14 μέσα από τις εισφορές 1.115 διαφορετικών φυσικών και νομικών προσώπων με το μεγαλύτερο ποσό να ανέρχεται σε €130.000.

Επίσης, η Κυπριακή Δημοκρατία, στo πλαίσιo στήριξης των πληγέντων και των επηρεαζόμενων περιοχών, προχώρησε σε σχετικές πληρωμές, με το συνολικό ποσό δαπανών να ανέρχεται σε €6.376.481,68, συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που καταβλήθηκε για τους Πληγέντες της Ορεινής Περιοχής Λάρνακας και Λεμεσού από το Ταμείο Γεωργικής Προστασίας και Ασφάλισης συνολικού ύψους €2.027.926,74.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση