ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
24° Λευκωσία,
29 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Παμπορίδης κράζει Σιζόπουλο: «Όποιον στηρίξει στις εκλογές θα τον φτύσει ο κόσμος»

Λάβρος κατά του Προέδρου της ΕΔΕΚ εμφανίστηκε ο πρώην Υπουργός Υγείας με αφορμή τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΓεΣΥ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λάβρος κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου εμφανίστηκε ο πρώην Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, με αφορμή την πρόταση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, με την οποία προτείνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΓεΣΥ και πιο συγκεκριμένα εισηγείται όπως γιατροί εκτός του συστήματος να έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν φάρμακα και άλλες εξετάσεις στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο twitter, o κ. Παμπορίδης ανέφερε: «Μαθαίνω πάλι πως ο Μαρίνος Σιζόπουλος κατά την τελευταία προσπάθεια του να κτυπήσει το ΓεΣΥ, αφού έφαγε πάλι ξύλο στην Επ. Υγείας από αυτούς που τάχθηκαν να το προστατεύουν, με ξαναέπιασε στο στόμα του. Κάθε φορά που με συκοφαντεί αυτός ο τύπος, αισθάνομαι πλεόν τιμή αφού το να σε βρίζει ένας τύπος που βρίσκεται δεκαετίες στη πολιτική χωρίς να μπορεί να επιδείξει τίποτε παρά μόνο δολοπλοκίες, ένας τύπος που στην συνείδηση της κοινωνίας έχει ήδη καταταχθεί εκεί που του αρμόζει, μόνο τιμή μπορεί να μου προσδίδει. Καιρός να τελειώνουμε μ'αυτούς τους τύπους οριστικά».

Στη συνέχεια ο κ. Παμπορίδης πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Επειδή ο Σιζό δεν έχει τα κότσια να υποβάλει ο ίδιος υποψηφιότητα στις προεδρικές και θα μπει στη λογική την συναλλαγής με άλλο υποψήφιο, προειδοποιώ πως όποιον στηρίξει τελικά στις εκλογές αυτός ο τύπος, θα θεωρηθεί αυτόματα της ίδιας "ποιότητας και ηθικής" και θα τον φτύσει ο κόσμος».

Καταλήγοντας ο κ. Παμπορίδης είπε: «Η κοινωνία δεν ανέχεται πλέον να "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης". Εμείς είμαστε οι νοικοκυραίοι και θα φροντίσουμε οι πολιτικοί αυτού του τύπου και όλα τα τσιράκια του συστήματος να πάνε σπίτι τους μια και έξω. Το διακύβευμα είναι το μέλλον των παιδιών μας».

Ένταση στην Επιτροπή Υγείας

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη η πρόταση του Μαρίνου Σιζόπουλου συζητήθηκε σε έντονους τόνους στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από μέλη της Επιτροπής , καθώς και από εμπλεκόμενους φορείς, ενώ έγινε λόγος για πρόταση «που αλλοιώνει τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ και θα δώσει κίνητρα σε γιατρούς να φύγουν από το σύστημα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ υποστήριξε ότι η πρόταση νόμου που κατέθεσε δεν επιφέρει επιπρόσθετο κόστος στο σύστημα και θα ρυθμίσει το δικαίωμα του ασθενούς να έχει ελεύθερη και άμεση πρόσβαση σε όποιον γιατρό θέλει, για να σημειώσει πως αυτή η ρύθμιση ισχύει τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Βρετανία με ένα διαφορετικό τρόπο.

Έκανε λόγο για «αίολα επιχειρήματα κάποιων», γιατί δεν επιβαρύνεται το σύστημα, αλλά αντίθετα διευκολύνεται, για να σημειώσει ότι με αυτή την πρόταση στοχεύει στην καλύτερη περίθαλψη και ποιότητα υγείας στους πολίτες, καθώς επίσης βοηθά στην αποσυμφόρηση των μεγάλων λιστών αναμονής, που σήμερα υπάρχουν σε ορισμένες ειδικότητας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση