ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οσμή σκανδάλου στο Ράλι Κύπρος κατήγγειλε ο Υπ. Οικονομικών

Ο προωθητής που ήθελε να του βρει χορηγούς ο Πετρίδης

Στέλιος Ξιουρής

Κάτι παιζόταν με το Ράλι Κύπρος αφού σύμφωνα με καταγγελίες του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη, τα αιτήματα για κρατική χορηγία προς ιδιωτική εταιρεία που για δεκαετίες διοργάνωνε το χάπενινγκ που στοίχισε αρκετά εκατομμύρια στο κράτος.

Το θέμα ενεγράφη στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής από τον βουλευτή του ΕΛΑΜ ΣΩΤΗΡΗ ΙΩΑΝΝΟΥ, ο οποίος ενέγραψε το θέμα, κατήγγειλε σκάνδαλο και πολιτικούς εκβιασμούς για την διεξαγωγή του ράλλι. Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι στο Δ.Σ της εταιρείας που διοργάνωνε το ράλι συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ σύμφωνα και με την ιστοσελίδα του ΚΟΑ.

Ο κ. Σιζόπουλος απάντησε ότι ήταν μέλος μέχρι το 2011, και η εγγραφή του θέματος γίνεται για να πληγεί ο ίδιος λόγω του θέματος που αποκάλυψε με φυγοστρατία.

Ανταπαντώντας ο κ. Ιωάννου του είπε αν θέλετε να μιλήσουμε για μπότοξ και φοροδιαφυγή (υπονοώντας κατηγορίες σε βάρος Σιζόπουλου) είμαστε έτοιμοι.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής και σε οργίλο ύφος ο Υπ. Οικονομικών αποκάλυψε ότι:

• Ύστερα από παράκληση του Πρόεδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Αυτοκινήτου, Αντώνη Μιχαηλίδη, η οποία είναι ιδιωτική εταιρίας, δέχθηκε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Ωστόσο αντί του προέδρου επισκέφθηκε το Υπουργείο Οικονομικών, ένα άτομο το οποίο δήλωσε ότι είναι προωθητής. Ζήτησε να δοθεί χορηγία από το κράτος, για τα επόμενα τρία χρόνια, ύψους 10.7 εκ. ευρώ. Την ίδια ώρα, το συγκεκριμένο άτομο ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, να πάρει τηλέφωνα υποψήφιους ιδιώτες χορηγούς, ώστε να εξασφαλίσει χορηγίες.
• Ο Υπουργός Οικονομικών απέρριψε το αίτημα.
• Υπέδειξε ότι στο Ράλλι Ακρόπολης, το 70% των χορηγιών είναι από ιδιωτικές επιχειρήσεις.
• Η Κύπρος έχει την Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, μια δημόσια υπηρεσία και μόνο σε αυτή θα μπορούσαν να γίνουν χορηγίες.
Το θέμα τέθηκε στην Επιτροπή, λόγω των χορηγιών του ΚΟΤ από το 2003 μέχρι το 2021 προς τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αυτοκινήτου, μια ιδιωτική εταιρία, ποσού 10.3 εκ. ευρώ.
Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, αποκάλυψε ότι διεξήχθη έρευνα η οποία κατέδειξε ότι δεν ήταν προς το συμφέρον του κράτους οι χορηγίες προς τον Σύνδεσμο.
Διεξάγεται και δεύτερη εσωτερική έρευνα, για να διαφανεί ο τρόπος παραχώρησης των χορηγιών.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Σάββια Ορφανίδου, δήλωσε ότι πρέπει να ακολουθούνται διαφανείς διαδικασίες. Αναμένουμε την διερεύνηση των καταγγελιών.

Ο Μανώλης Κουλουμάς Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου κατήγγειλε διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X