ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οργισμένοι Αννίτα - Περδίκης: Ο Κουλίας στέλνει επιστολές εκ μέρους της Επ. ελέγχου χωρίς να ρωτά κανένα

«Τοποθετείται για εμάς χωρίς εμάς»

Στέλιος Ξιουρής

Χωρίς να τηρείται το πρωτόκολλο και οι νενομισμένες διαδικασίες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας, αποστέλλει επιστολές χωρίς την συγκατάθεση των υπολοίπων μελών ή έστω λαμβάνοντας την άποψη τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση συνέβηκε πριν από λίγο στο Κοινοβούλιο, όπου έκπληκτοι οι βουλευτές- μέλη της Επ. Ελέγχου Αννίτα Δημητρίου - Μάριος Μαυρίδη του ΔΗΣΥ και ο Γιώργος Περδίκης των Οικολόγων, πληροφορήθηκαν από τους λειτουργούς των ΜΜΕ, περί της επιστολής που δημοσιεύτηκε σήμερα στις εφημερίδες «Φιλελεύθερος» και «Πολίτης».

Προφανώς, η διαρροή έγινε για να διευκολυνθεί στο έργο του Γενικού Ελεγκτή και έρχεται σε συνδυασμό με την αποκάλυψη της ιστοσελίδας μας σε παραπλήσιες στήλες υπό τον τίτλο « Γ. Ελεγκτής: Με security διένειμε φακέλους σε βουλευτές να υπογράψουν για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους».

Στην προκειμένη ο κ. Κουλίας, συνεπικουρούμενος σύμφωνα με πληροφορίες από την βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, ζητώντας στοιχεία για τα δικηγορικά και λογιστικά γραφεία που ασχολήθηκαν με τις πολιτογραφήσεις και σχετίζονται με Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα ( ΠΕΠ). Ακόμη στην επιστολή Κουλία, αναφέρεται ότι θα ελέγξουν κατά πόσο κάποια ΠΕΠ που συνδέονται με τα εν λόγω γραφεία εκμεταλλεύτηκαν την θέση τους και το αξίωμα τους για να προωθήσουν πολιτογραφήσεις .

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω στοιχεία ζήτησε και ο Γ.Ελεγκτής, αλλά ο ΥΠΕΣ δεν τα παρέδωσε, λόγω γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα και αφού βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από επιτροπή που διόρισε ο Γιώργος Σαββίδης.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δαμητρίου καταδίκασε την ενέργεια Κουλία, ο οποίος επισήμανε, έστειλε επιστολή εκ μέρους της Επιτροπής χωρίς καν να τους ενημερώσει. «Τοποθετείται για εμάς χωρίς εμάς» ανέφερε η κ. Δημητρίου βάζοντας στο τραπέζι διαδικαστικά θέματα και διαφάνειας , ενώ επί της ουσίας της επιστολής δεν τάχθηκε εναντίον αλλά επί της πρακτικής του κ. Κουλία…

Αντιδεοντολογική, που πλήττει την αξιοπιστία της Βουλής χαρακτήρισε την ενέργεια Κουλία ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, αντιπαραβάλλοντας την στάση του Προέδρου της Επ. Ελέγχου στην υπόθεση με την λίστα Γιωρκάτζη, όπου και προέβαλε προσκόμματα στην δημοσιοποίηση της

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X