ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Οργιάζει» η τουρκική προπαγάνδα: «Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχα»

Η Ελλάδα κάνει παράνομες περιπολίες στο Καστελόριζο!

Η τουρκική φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ «ενοχλείται» από την παρουσία ταχύπλοων σκαφών του Ελληνικού Στρατού στα νερά του Καστελόριζου.

Με τον προκλητικό τίτλο «Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχα: Σκάφη Zodiac βαριά εξοπλισμένα κάνουν παράνομες περιπολίες στο Καστελόριζο», η εφημερίδα-«λαγός» της τουρκικής κυβέρνησης, επιχειρεί να παρουσιάσει στην τουρκική κοινή γνώμη πως η ασφάλεια της Τουρκίας, «κινδυνεύει» από το ελληνικό… Zodiac, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί του Ανατολικού Αιγαίου.

«Η Αθήνα με στήριξη από τη Γαλλία κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα αύξησε τη στρατιωτική της κινητικότητα στο νησί Καστελόριζο, που είναι το πλέον κοντινό κομμάτι στην Τουρκία και πρέπει να είναι άοπλο. Έλληνες στρατιώτες εγκαταστάθηκαν στο νησί Καστελόριζο που βρίσκεται στα 2,1 χιλιόμετρα από το Κας του νομού Ατταλείας. Στο νησί εμφανίστηκαν φορτηγά που μετέφεραν ειδικές δυνάμεις, ενώ παρατηρήθηκε πως έκαναν συντήρηση στις στρατιωτικές θέσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Ακολουθώντας πιστά τη γραμμή της Άγκυρας για το Καστελόριζο, η Γενί Σαφάκ, και η πλειοψηφία των τουρκικών ΜΜΕ, στοχοποιεί μεθοδικά το μικρό νησί, δημιουργώντας «κλίμα» στην τουρκική κοινή γνώμη, θυμίζοντας έντονα σκηνικό... Ιμίων.

Τις τελευταίες μέρες δημοσιογραφικές αποστολές από μεγάλα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα βρίσκονται στο Κας, στα τουρκικά παράλια απέναντι από το Καστελόριζο, και με συνεχείς ανταποκρίσεις και ζωντανές συνδέσεις επιχειρούν να μεταφέρουν στην τουρκική κοινή γνώμη, κλίμα απειλής από την Ελλάδα, παρουσιάζοντας το νησί ως… «ξεκομμένο βράχο», που η χώρα μας παράνομα έχει στρατιωτικοποιήσει, για να βάλει «χέρι» στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X