ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όλοι στηρίζουν Αδάμου εκτός από ένα κόμμα

Ποιο είναι

Την στήριξή της κοινής υποψηφιότητας του Βουλευτή Αδάμου Αδάμου για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής αποφάσισαν τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Σε ανακοίνωση που διάβασε ο Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους, αναφέρεται ότι τα πιο πάνω κόμματα «αποφάσισαν όπως υποστηρίξουν ομόφωνα την κοινή υποψηφιότητα του Βουλευτή Αδάμου Αδάμου για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής».

Ανακοίνωσε επίσης ότι η ημερομηνία σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής για την εκλογή του νέου Προέδρου του Σώματος θα ανακοινωθεί σύντομα, μετά την ανακήρυξη των δύο νέων Βουλευτών.

Αποχή ανακοίνωσε ότι θα τηρήσει το ΕΛΑΜ. Ο Πρόεδρος του Χρίστος Χρίστου ανέφερε ότι παρόλο που ο κ. Αδάμου ως άνθρωπος και ως Βουλευτής χαίρει της εκτίμησής τους, ωστόσο δεν απαντήθηκαν δύο βασικά ερωτήματα που έθεσε το ΕΛΑΜ. Το πρώτο αφορά την άμεση δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη για την οποία δεν έλαβαν συγκεκριμένη απάντηση. Το δεύτερο αφορούσε το αίτημα το ΕΛΑΜ να αποδεσμευτεί ο κ. Αδάμου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, η οποία ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή.

Α. Αδάμου: Μας περιμένει σκληρή δουλειά μετά τη καταρράκωση της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας της Βουλής

Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά δεδομένης της καταρράκωσης της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας της Βουλής των Αντιπροσώπων με όλα αυτά τα οποία έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, ανέφερε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου, στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση της στήριξης της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Βουλής απ’ όλα τα κόμματα πλην του ΕΛΑΜ.

Ο κ. Αδάμου εξέφρασε ευχαριστίες στα πολιτικά κόμματα για τη στήριξη που παρείχαν στην υποψηφιότητά του. Όπως είπε, «θα είμαι ένα ανεξάρτητος εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, όντας μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ -Αριστερά – Νέες Δυνάμεις».

Ανέφερε ακόμα ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι όλοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε να φέρουν την Βουλή των Αντιπροσώπων στην θέση εκείνη, που πρέπει να ανήκει στην κοινωνία των πολιτών και «όχι σε αυτό που παρατηρούμε σήμερα».

«Για αυτό μας περιμένει σκληρή δουλειά και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα έχω σύμμαχους όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους συναδέλφους Βουλευτές», είπε.

Τέλειωσε με τη φράση «δουλειά, δουλειά, δουλειά», αναφέροντας ότι μόνο αυτό ξέρει να κάνει μια ζωή και αυτό θα κάνει και τώρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X