ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οκτώ Έλληνες διπλωμάτες απελαύνει η Ρωσία

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

ΚΥΠΕ

Την έντονη λύπη των ελληνικών αρχών για την απόφαση των ρωσικών αρχών για την κήρυξη οκτώ στελεχών της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, καθώς και του Γενικού Προξενείου στη Μόσχα, ως personaenon grata εκφράζει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, με ανακοίνωση του.

«Δεν υφίσταται καμία βάση για την απόφαση των ρωσικών αρχών για την απέλαση μελών του προσωπικού ελληνικής διπλωματικής και προξενικής αρχής στη Ρωσία, τα οποία, διακρινόμενα για τον επαγγελματισμό τους και υψηλό αίσθημα ευθύνης, επιτελούσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις προβλέψεις των Συμβάσεων της Βιέννης για τις Διπλωματικές και Προξενικές Σχέσεις» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Προστίθεται ότι η Ελλάδα τηρεί στάση αρχής, με γνώμονα το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

«Eξυπακούεται ότι η πρεσβεία στη Μόσχα, καθώς και οι προξενικές αρχές στη Ρωσία θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια με όλα τα μέσα στη διάθεση τους προκειμένου να συνεχίσουν να επιτελούν την αποστολή τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση