ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οικολόγοι χωρίς Οικολόγους στην Βουλή

Δεν ξέρουν καν που βρίσκονται τα γραφεία των Οικολόγων

Στέλιος Ξιουρής

Τα επίχειρα του ιδεολογικού αχταρμά, όπως χαρακτηρίστηκε το ψηφοδέλτιο τους, εισπράττουν οι εμπνευστές του αφού κατάφεραν να εκλεγούν στην Βουλή δυο συνεργαζόμενοι με τους Οικολόγους, ενώ παραδοσιακά και ιστορικά στελέχη έμειναν και πάλι στο ράφι…

Η πικρία σε στελέχη των Οικολόγων που έδωσαν χρόνο, χρήμα και ενίοτε πολεμήθηκαν από πολλούς και διάφορους και όμως έμειναν συντεταγμένοι στο κόμμα σε χαλεπούς καιρούς. Ωστόσο, η εργασία και οι κόποι και μόχθοι χρόνων πήγαν του βρόντου και τελικά τους θώκους κατέκτησαν άνθρωποι που δεν ξέρουν καν που βρίσκονται τα γραφεία των Οικολόγων.

Κλασικά παραδείγματα η Έφη Ξάνθου, η Αλεξία Σακαδάκη, ο Άδωνης Γιάγκου που παρέμειναν πιστοί στους Οικολόγους παρά το ότι κατά καιρούς δέχτηκαν και δελεαστικές προτάσεις για να πάρουν μετεγγραφή σε άλλο κόμμα με δέλεαρ την εκλογή τους στο Κοινοβούλιο.

Αξιοσημείωτο και ενδεικτικό της κατάστασης που έχουν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον οι Οικολόγοι είναι ότι τόσο η Αλεξάνδρα Ατταλίδου όσο και ο Σταύρος Παπαδούρης αρκετές φορές και στον προεκλογικό αγώνα επισήμαναν ότι δεν είναι μέλη των Οικολόγων αλλά απλώς συνεργαζόμενοι με τους Πράσινους.

Οπόταν και δεν τους δεσμεύει οτιδήποτε και προφανώς σε βάθος χρόνου με την πρώτη αφορμή που θα διαφωνήσουν θα πάρουν το καπελάκι τους και θα αποχωρήσουν… ανεξαρτητοποιημένοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναφορά του κ. Παπαδούρη σε δηλώσεις του πριν από λίγο ότι υπάρχουν 3-4 κατάλληλοι για την Προεδρία της Βουλής και ως εκ τούτου ενδεχομένως η κομματική πειθαρχία να πάει στα τάρταρα.

Σε κάθε περίπτωση οι Οικολόγοι υπό την Προεδρία του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου υπέστησαν ήττα και υποχώρησαν από τους στόχους τους με το μέλλον του κόμματος να προδιαγράφεται… ζοφερό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση