ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οικολόγοι - Διεκδικεί την προεδρία ο Γιώργος Περδίκης

«Υπάρχουν άνθρωποι στο Κίνημα οι οποίοι έχουν διαφορετικές απόψεις, δεν έχουν καλή χημεία μεταξύ τους, έχουν γίνει παρεξηγήσεις»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την απόφασή του να διεκδικήσει την Προεδρία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών γνωστοποίησε στον «Πολίτη 107.6 και 97.6» και την εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση», ο επαρχιακός γραμματέας των Οικολόγων στη Λευκωσία, Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης εξέφρασε τη θέση ότι το Κίνημα χρειάζεται μια ατμόσφαιρα σταθερότητας και συμφιλίωσης. «Πρέπει να αναζητήσουμε την ενότητα, τη συνοχή και την πολιτική ανεξαρτησία και πιστεύω ότι είναι υποχρέωση δική μου να αναλάβω αυτή την προσπάθεια».

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, «υπάρχει μια κατάσταση ρευστότητας και αβεβαιότητας, στέλνουμε μηνύματα που συγχύζουν την κοινωνία». Ξεκαθάρισε πως ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος θα συμπληρώσει τη θητεία του κ. Θεοπέμπτου, δηλαδή για ένα χρόνο και δύο μήνες.

Μάλιστα, ερωτηθείς αν θα ζητήσει από τους ανθυποψηφίους του να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους, απάντησε πως έχει μιλήσει με όλους και θα αποφασίσουν τη στάση τους αναλόγως.

«Δεν έχω διάθεση ούτε να ξανά μπω σε προεκλογικό αγώνα ούτε να ξανά επιστρέψω στη Βουλή. Δεν έχω διάθεση να ξεκινήσω πολιτική καριέρα ξανά από την αρχή».

Σε ερώτηση γιατί υπάρχει εσωτερική κρίση στο Κίνημα, ο κ. Περδίκης είπε «υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν διαφορετικές απόψεις, δεν έχουν καλή χημεία μεταξύ τους, έχουν γίνει παρεξηγήσεις και δεν έχουν λυθεί, προσωπικά προβλήματα και πολιτικά ζητήματα».

Κληθείς να ξεκαθαρίσει αν υπάρχει ενιαία γραμμή και ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις στα μεγάλα θέματα, απάντησε θετικά, διευκρινίζοντας ωστόσο πως έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για αναβάθμιση των πολιτικών θέσεων του Κινήματος. «Έχουμε καθορίσει ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα καταλήξει αυτή η διαδικασία όταν θα κάνουμε καινούργιο πολιτικό συνέδριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση