ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι μικρές βαλίτσες του Προέδρου που δεν χωρούσαν τα 300 εκ.

Πλήρωσε για το ταξίδι του 2015- οι βουλευτές θέλουν την απόδειξη πληρωμής

Στέλιος Ξιουρής

Δεν πήγε για τρέλες στις Σεϋχέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά μετέβη στην εξωτική χώρα με αεροπλάνο Σαουδάραβα, ο οποίος και προσφέρθηκε να τον μεταφέρει με το ιδιωτικό του σκάφος που ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Κατά τ' άλλα όπως διαμήνυσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μέσω του Διευθυντή του Γραφείου του ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, όπως προσδιορίζεται και υπό την σκέπη της λαϊκής ρήσης, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι: «Οι βαλίτσες του ήταν μικρού μεγέθους και δεν χωρούσαν 300 εκατομμύρια Ευρώ».

Κατά τ’ άλλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα επισήμως ότι πήγε ταξίδι αναψυχής στις Σεϋχέλλες και το 2015. Η αναφορά έγινε σε επιστολή προς την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Ο Πέτρος Δημητρίου Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι το αεροσκάφος ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, θα μετέβαινε στις Σεϋχέλλες για άλλους σκοπούς και προσφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να μην μεταβεί με αεροσκάφη της γραμμής.

Ξεκαθάρισε ότι το ταξίδι, το οποίο ήταν προσωπικό πληρώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επιστολή και απαντώντας σε ερωτήσεις του Πρόεδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου και του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, σημειώνει:

• Το πρώτο ταξίδι πραγματοποιήθηκε μεταξύ 3 και 13 Αυγούστου του 2015 με έξοδα του ιδίου και της οικογένειας μου.

• Το δεύτερο ταξίδι πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2018.

• Και τα δύο ταξίδια πραγματοποιήθηκαν για καθαρά σκοπούς διακοπών. Και εις τις δύο περιπτώσεις η μετάβαση μου πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφη που ανήκαν ή διαχειρίζετο η JetStream Aviation, με ιδιοκτήτη Σαουδάραβα επιχειρηματία.

• Οι τιμές χρέωσης ήταν ανάλογα των χρεώσεων του κόστους ναύλωσης που προσφέρονται μέχρι σήμερα προς το Κράτος. Ο Γενικός Ελεγκτής σημείωσε ότι οι τιμές είναι κατά κανόνα χαμηλές ή πολύ χαμηλές.

• Δεν υπήρξε οποιαδήποτε εύνοια προς τον συγκεκριμένο επενδυτή, αλλά αντίθετα λόγω της φιλικής μου σχέσης εξοικονομήθηκαν προς όφελος του Κράτους 966 χιλιάδες ευρώ μέχρι το τέλος 2020. Επιπλέον ο Σαουδάραβας συνεισέφερε 500 χιλιάδες ευρώ, στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

Η συνεδρία διεξήχθη σε υψηλότατους τόνους με κύρια ζητούμενο από βουλευτές να καταθέσει ο Πρόεδρος αποδείξεις για τα ταξίδια. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Κουλίας, ζήτησε κατάθεση αποδείξεων εντός 24 ωρών.

Μετά την συνεδρία:

• Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου κάλεσε βουλευτές να αφήσουν τον λαϊκισμό και την τοξικότητα και υπέδειξε ότι «ου με πείσεις, καν με πείσεις».

• Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι τίθεται θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης αν το ταξίδι έγινε με χαμηλές τιμές ή θέμα ποινικών ευθυνών αν το ταξίδι προσφέρθηκε δωρεάν. Κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σταματήσει το κρυφτούλι.

• Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κινείται με πολύ χαμηλές πτήσεις.

• Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι τα περισσότερα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα από τον Πρόεδρο.

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρος Δημητρίου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος απάντησε με σαφήνεια σε όλες τις ερωτήσεις. Κατηγόρησε βουλευτές ότι επιχειρούν να διασύρουν την εντιμότητα και το ήθος του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας στοιχεία για την ιδιωτική του ζωή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X